• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Colet en Yessie terug van EK Figuren

In het Italiaanse Ponte di Legno werden afgelopen 2 weken de Europese Kampioenschappen Kunstrolschaatsen gehouden. De Nederlandse equipe bestond uit 7 dames en 1 heer, waarvan 2 Olympia-rijdsters; Colet Claessens en Yessie Kusters. Beide rijdsters kwamen uit op het onderdeel Figuren.

In de eerste week was het de beurt aan Colet, uitkomende in de klasse Senioren. Voorafgaand aan het EK heeft Colet nog vele trainingsuurtjes gemaakt, zodat ze goed voorbereid kon afreizen naar Italië.
De concurrentie was groot tijdens dit kampioenschap. Colet startte in de competitie met 15 rijdsters allen van een hoog niveau. De Italiaanse en Duitse rijdsters zijn heer en meester in deze klasse. Colet was in het begin een beetje zenuwachtig, maar ze herpakte zich goed. De Nederlandse rijdsters kunnen tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Colet eindigde, na haar 4 verplichte Figuren, op de 12e (2e van Nederland) plaats.

In de klasse Jeugd kwam afgelopen week Yessie op de baan. Het doel van Yessie was om minimaal 1 rijdster (van in totaal 14 rijdsters) achter zich te laten. Het eerste Figuur speelden bij Yessie ook de zenuwen nog parten, maar gedurende de wedstrijd ging het steeds beter. Het 2e Figuur ging beter en over het 3e Figuur (tevens het moeilijkste in deze serie) was Yessie zeer tevreden. Het 4e Figuur ging volgens Yessie niet zo goed, maar de jury dacht hier anders over, dit Figuur werd goed beloond. Nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren, kwam Yessie op een zeer verdienstelijke 11e plaats uit. Ook in deze klasse waren het de Italiaanse en Duitse rijdsters die de podiumplaatsen bezet hielden.

Zowel Colet als Yessie zijn weer een ervaring rijker.

Op de facebookpagina van RV Olympia staat inmiddels de uitslagenlijsten van de Senioren en Jeugd.


Colet in aktie, trainster Jeanne op de achtergrond


Yessie in aktie, op de achtergrond trainster Jeanne

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

plus.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.