Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Goud, zilver en brons bij wedstrijd Zaandam

toegevoegd: nieuwe foto's

De rijdsters van Olympia hebben weer goede zaken gedaan in Zaandam tijdens de Pre-pupillen (A, B en C-klasse) en pupillenwedstrijd op resp. 21 en 22 maart.  Zowel zaterdag als zondag namen de Olympia rijdsters vele prijzen mee naar Mierlo. 

Door de vele inschrijvingen was er besloten om de wedstrijd over 2 dagen te verdelen. Op zaterdag stond het programma Vrijrijden voor de Pre-pupillen (A, B en C-klasse) op het programma, terwijl zondag de pupillen B aan de beurt waren. Op zondag werd zowel de discipline Figuren als Vrijrijden gereden.

Beau Cortenbach moest zaterdag als eerste starten van 7 rijdsters van Olympia. In een sterk deelnemersveld reed Beau een mooie kür met vele Chinese invloeden. Na de kür kwamen de punten en deze werden allemaal genoteerd door de meegereisde supporters. Nadat alle rijdsters in deze klasse hadden gereden, werd er tegen Beau gezegd dat zij rond de 5e plaats geeindigd zou zijn, maar tijdens de prijsuitreiking bleek dat de supporters het systeem White nog niet helemaal goed kennen. Bij de prijsuitreiking mocht Beau op het podium, op de derde plaats, haar beker in ontvangst nemen.

De volgende klasse waar Olympia-rijdsters op de baan verschenen was de klasse B2. Vera Buurman, Femke Klaassens en de zusjes Manon en Sharon Pero gingen de strijd aan met de overige rijdsters uit deze groep. Manon mocht als 2e starten en nadat de eerste groep (6 rijdsters) had gereden, stond Manon nog altijd bovenaan. Sharon zat in de 2e groep en reed als 2e van deze groep. De eerste rijdster van deze groep wist voor Manon te eindigen en Sharon eindigde op haar beurt weer voor deze rijdster. Nadat alle rijdsters van deze groep hadden gereden, bleek dat de jury Sharon de hoogste punten had gegeven en mocht zij op de hoogste trede van het podium plaatsnemen voor de prijsuitreiking. Manon eindigde net naast het podium op een mooie 4e plaats. Vera wist op de 6e plaats te eindigen en Femke sloot de rij op de 12e plaats.

Nadat de B-klasse gereden had, mochten Yvon Swinkels en Lindy Vervoort hun küren laten zien aan de juryleden. Yvon reed al glimlachend een mooie kür en deze werd gewaardeerd met mooie cijfers. Slechts 1 rijdster wist Yvon voor te blijven, zodat Yvon op het podium op de 2e plaats haar beker in ontvangst mocht nemen. Lindy stond als 8e in de rij van in totaal 12 rijdsters.

Op zondagmorgen reisden Marieke v.d. Biggelaar, Defrie van Malsen en Mirella Keijzers naar Zaandam om aldaar hun wedstrijden te rijden. Marieke en Defrie hadden een dubbelprogramma. Omdat Marieke bij zowel het Figuren als Vrijrijden in dezelfde klasse (Pupillen B) rijdt, komt zij ook in aanmerking voor het klassement Combinatie. Marieke wist tijdens het Figuren de 5e plaats in te nemen. Bij het Vrijrijden ging het een stuk beter. Met kop en schouders stak Marieke boven de concurrentie uit en werd zij terecht gehuldigd als eerste. Maar dat was nog niet alles, Marieke mocht voor de Combinatie nog een keer de hoogste trede beklimmen en opnieuw de felicitaties in ontvangst nemen.

Defrie wist op een zilveren plaats te eindigen bij de Figuren, nadat zij de verplichte Figuren had gereden op de figuurcirkels, kreeg zij van de jury de op één na hoogste punten. Bij het vrijrijden ging het Defrie ook goed af, met een nette 5e plaats was zij zeer tevreden. Defrie heeft onlangs haar Aspirantentest voor het Figuren gehaald, terwijl zij bij het Vrijrijden in de klasse Pupillen B zit. Dat is de reden dat Defrie niet in aanmerking komt voor het Combinatierijden. Mirella eindigde in de klasse Pupillen B op een nette 8e plaats van de 17 rijdsters.

De felicitaties zijn voor alle prijswinnaars, maar er zijn ook uiteraard felicitaties voor de rijdsters die niet in de prijzen zijn gevallen.

Klik hier voor de uitslagen van de Pre-pupillenwedstrijd (za. 21 maart)
Klik hier voor de uitslagen van de Pupillenwedstrijd (zo. 22 maart)

Klik hier voor de foto's
(zaterdag zijn de foto's gemaakt door Remko Klaassens en Thomas Pero, waarvoor hartelijk dank)
klik hier voor nog meer foto's
(deze foto's zijn gemaakt door Dinvie Swinkels, waarvoor hartelijk dank)
(zondag zijn de foto's gemaakt door Natasja Ermers, Beek en Donk, waarvoor hartelijk dank)

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logosparkleflow.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.