Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

6 podiumplaatsen bij wedstrijd 18/19 april 2015

Afgelopen weekend vielen 5 rijdsters van Olympia in de prijzen bij de wedstrijd voor de Internationale Klasse en Promo klasse welke in Kerkdriel werd gehouden. Zaterdag stond in het teken van de discipline Figuren en zondag de discipline Vrijrijden.

Dit jaar strijden de rijdsters/rijders die zijn ingedeeld in de Promo klasse A t/m D gezamenlijk met de rijdsters uit de Internationale klasse van Super Mini's, Mini, Espoir en Cadet. Met deze samenvoeging is er meer uitdaging omdat de klasses groter zijn.

In de klasse Mini/Promo B kwamen Bylana Coppens en Carolien van Grootel op de baan voor hun 3 Figuren. Bylana stak met kop en schouders boven de overige rijdsters uit. Met veel overmacht sloot zij de 3 Figuren winnend af. Carolien eindigde op de 5e plaats in deze klasse.

Ook in de klasse Espoir/Promo C was er een podiumplaats voor een Olympia-rijdster. Mirthe de Goede reed een zeer stabiele wedstrijd en wist bij ieder Figuur bij de beste 3 rijdsters te eindigen, waardoor na de optelling van de punten zij op een 2e plaats uitkwam. Romy van Lierop startte goed en wist zelfs het 2e Figuur winnend af te sluiten. Het 3e Figuur gaf net niet het gewenste resultaat, waardoor Romy nipt het podium niet haalde.

De Jeugdrijdsters Brianne Prinsen en Yessie Kusters maakten er een spannende strijd van. Brianne ging voortvarend van start tijdens het eerste Figuur, Yessie had hier meer moeite mee. Het 2e Figuur deed Brianne nog steeds goed mee, terwijl ook Yessie beter in het ritme kwam. Het derde Figuur gooide roet in het eten bij Brianne, terwijl Yessie de winst daar pakte en in het 4e Figuur dit niet meer uit handen gaf, een eerste plaats was een feit! Brianne eindigde na de 4 Figuren op de 4e plaats.

Bij de Senioren was de spanning om te snijden. De concurrentie is daar groot in een deelnemersveld van 11 rijdsters. Al snel bleek dat Colet Claessens en Sylvia Pistoruis (Nieuwegein) streden om plaats 2 en 3. Dyana v.d. Doelen (Valkenswaard) is in deze klasse heer en meester en ook deze wedstrijd was het weer moeilijk om dichtbij haar te komen. Colet en Sylvia waren zeer aan elkaar gewaagd. Het scheelde zeer weinig, maar deze wedstrijd werden de Figuren van Colet beter beoordeeld, waardoor een mooie 2e plaats voor haar was weggelegd.

Op zondag kwamen de Vrijrijders naar Kerkdriel voor hun korte en/of lange kür. De Mini's (Bylana Coppens en Carolien van Grootel) en Promo A rijdster (Anne van Lieshout) reden reden in deze klasse hun lange kür. In een klasse met 18 rijdsters had Bylana met een 8e plaats de beste plaats van de 3 Olympia-rijdsters. Anne werd in dit deelnemersveld knap 10e, terwijl Carolien met een 16e plaats genoegen moest nemen.

In de klasse Espoirs/Promo B kwamen Charlotte de Jong, Mirthe de Goede en Romy van Lierop op de baan. In een klasse met 14 rijdsters eindigde Romy in de achterhoede. Charlotte kwam niet verder dan een 6e plaats, terwijl Mirthe tot de 13e rijdster nog mee deed voor de podiumplaatsen. De laatste rijdster uit deze klasse wist te voorkomen dat Mirthe op het podium gehuldigd zou worden, zij werd nipt 4e.

In de klasse Cadet worden er 2 küren gereden; de korte kür en de lange kür. Brianne Prinsen en Yvon Swinkels kwamen 's morgens naar Kerkdriel voor hun korte kür. Yvon reed een goede korte kür, waardoor haar kansen op een podiumplaats zeer groot waren. Brianne eindigde op een 5e plaats na de korte kür. Beide rijdsters konden de verwachting tijdens de lange kür niet waarmaken, waardoor Yvon een plaatsje zakte in het klassement en Brianne op de 5e plaats bleef staan.

In de klasse Jeugd was het opnieuw spannend. Melissa reed een super goede korte kür en eindigde op een 1e plaats, terwijl Yessie op een 4e plaats eindigde. De uitdaging voor de lange kür was om zo goed mogelijk te rijden waardoor Melissa haar positie kon behouden en Yessie een plaatsje kon klimmen in het klassement. Helaas kon Melissa haar lange kür niet foutloos rijden, waardoor concurrente Megan Bus (Nieuwegein) haar voorbij ging in het klassement. Melissa eindigde op een keurige 2e plaats. Yessie klom na de lange kür op naar de derde plaats in het klassement; wederom 2 podiumplaatsen voor Olympia!

Klik hier voor de uitslagen van zaterdag
Klik hier voor de uitslagen van zondag

Klik hier voor de foto's
(Fotografen bedankt voor het maken van de foto's!!)

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 12 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logo bollair.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.