Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Super trainingsstage met Paul

Een super druk weekend waar vele leden in diverse groepen hebben getraind met onze eigen trainsters en met de Engelse trainer Paul Mcllhone. Zaterdag om 9 uur begon de eerste groep. Met trainingsessies van drie kwartier kregen alle leden in groepen les.

Paul keek zijn ogen uit wat de leden voor voortuitgang hadden geboekt ten opzichte van vorig jaar. Vele leden waren gegroeid (zowel letterlijk als figuurlijk) en zetten zich voor 100% in tijdens de trainingsessies. Alle leden kregen bijna individueel les. Vele trainsters stonden samen met Paul op de baan om de leden alles te leren. Paul vertelde alles uiteraard in het Engels, maar met handen en voeten kon hij alles duidelijk maken aan de leden. Veronique, Stephie, Nikki, Marianne, Hannie en Jeanne waren er om Paul zijn woorden te vertalen als de leden niet begrepen wat Paul bedoelde.


Stephie, Veronique, Paul, Nikki,
Marianne en Hannie (v.l.n.r.)


Zaterdag werden de leden getrakteerd op een fricandel en op kibbeling. Marie-Louise reed zaterdagmorgen even naar de visboer en na een klein praatje mocht zij om 12.00 uur voor alle leden lekkere kibbeling halen. De leden smulden overheerlijk van deze lekkernij. Er stond de gehele dag drinken, cake, peperkoek, snoep op de bank klaar om te pakken. Voor de ouders was er koffie en thee, helaas wisten sommige ouders de gang naar het "koffiehok" niet te vinden en bleven "droog" op de tribune naar hun kinderen kijken. Anderen genoten van de koffie en de thee en de lekkere versnaperingen.


Elise, Vivian, Geertje en Juul


De lunch van zaterdag was perfect geregeld door Marie-Louise, een warm buffet wat er bij de trainsters wel in ging na een halve dag hard werken. Na de lunch werd er hard doorgetraind om datgene wat 's morgens geleerd is weer ten uitvoer te brengen.

Zaterdagavond waren alle trainsters en Paul uitgenodigd voor een perfect geregeld etentje bij Marie-Louise thuis. Er is veel gelachen en Paul heeft een "very nice evening"gehad. Een telefoontje naar huize Pero (bijna in de nachtelijke uren) bracht nog meer hilariteit met zich mee. Maar door dit telefoontje is meteen de afspraak voor volgend jaar met Paul gemaakt. Paul zal volgend jaar oktober (de juiste datum wordt tzt bekend gemaakt) weer naar sporthal De Weijer komen, om al onze leden weer les te geven.

Op zondag werd er ook aandacht besteed aan ballet met onze choreograaf Mariska en was er ook tijd voor Mentale training met Freek Bergman. Voor sommige leden was het ballet een nieuw fenomeen bij het rolschaatsen, maar voor een rolschaatsster is het ook belangrijk om zich goed te bewegen. De rode hoofden van de leden die ballet hebben gehad, sprak boekdelen. Het was hardwerken in de balletzaal.



Voor de mentale training werden niet alle leden uitgenodigd, alleen zij die al aan wedstrijdsport doen. Freek laat de kinderen in zo'n sessie praten over rolschaatsen en vooral naar elkaar luisteren. Tijdens mentale training leren de kinderen om bewust keuzes te maken en dat het vooral ook belangrijk is om leuke dingen naast het rolschaatsen te blijven doen.

De technische trainingen, maar ook de danstrainingen en figuurtrainingen op zondag werden door de leden met overgave uitgevoerd. Je zag de leden "groeien". Konden enkele leden zaterdag een bepaalde sprong nog niet, zondag werd deze gewoon gesprongen. Er werd heel veel gevallen, opgestaan, geoefend, gevallen en weer opgestaan. En dat is de spirit van zo'n trainingsstage.

Ook veel ouders namen de moeite om de training van hun kind(eren) bij te wonen. Voor vele vaders was dit het moment om hun dochter(s) te zien trainen. Normaal lukt dit niet door de werkzaamheden overdag van de vaders. Na afloop waren er leden die Paul persoonlijk bedankten.



Tijdens de trainingsstage zijn zeer veel foto's gemaakt. Klik hier voor de foto's

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

rooijakkers1.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.