Artikelen

Geen medailles, maar wel aansluiting op NK Show
(met foto's en uitslagenlijst)

Het zit er weer op. Maandenlang is naar de Nederlandse Kampioenschappen Show- en Formatierijden toegeleefd, niet alleen door de sporters, maar zeker ook door de trainers/begeleiders en de supporters. De NK-Show en formatierijden bracht RV Olympia helaas geen medailles, maar is wel meer dan een ervaring rijker. Trotse trainers stonden aan de kant als één van de 4 groepen van Olympia moest rijden. Alle nummers werden beter gereden dan in de training, dus dat betekende dat de rijdsters er "een schepje bovenop deden".

Nadat de rijd(st)ers de laatste weken voor het NK nog vele trainingsuren hebben gemaakt om de shownummers nog beter onder de knie te krijgen en vrijdagmiddag de laatste puntjes op de "I" werden gezet, stonden ze zaterdagmorgen om 08.45 uur bij de sporthal De Weijer in Mierlo klaar om naar Gouda te vertrekken.

Alle leden gekleed in het nieuwe clubuniform, een mooi zwart vest met het logo van RV Olympia op de achterkant, stapten ze met de trainers/begeleiders en de talrijke supporters in de dubbeldekker om richting Gouda te vertrekken. Ook aan de oproep aan de supporters om in groen/zwart te komen, werd volop gehoor aan gegeven. Zelfs de Belgische chauffeur was het opgevallen dat de clubkleuren groen/zwart waren. Eenmaal in Gouda aangekomen gingen de sporters naar de kleedkamer om vervolgens naar de zaal te gaan en te kijken wat de andere verenigingen aan het doen waren. Daarna was het gezamelijk lunchen in de kleedkamer en klaarmaken voor de training. De mannelijke supporters hielpen de begeleiders mee om alle attributen naar de sporthal te brengen. Het spreekwoord "vele handen maken licht werk" ging hier helemaal op. Binnen no-time stonden alle attributen op hun plaats, zodat de supporters weer konden genieten van de training van de andere verenigingen.

Om 12.55 uur begon de training voor RV Olympia, een beetje onwennig op de gladde trainingsvloers gingen de rijdsters hun ingestudeerde shownummers trainen. Het ene ging beter als het ander, dus dan nog maar een keer, en nog een keer. Iedere minuut werd volop benut van de trainingstijd die Olympia had. De laatste aanwijzingen werden door de trainsters gegeven en daarna kon iedereen tot de opening nog even relaxen. Ook de fotograaf maakte hier gebruik van. Ook Kristy deed even een dutje, niet van de vermoeidheid, ze was 's morgens ziek geworden, maar toch de moeite genomen om naar Gouda te komen. Inmiddels waren er nog meer supporters van Olympia naar Gouda toegekomen en zettelden zich bij de andere supporters. Het legioen groen/zwart was vanaf de vloer goed te zien, je kon er niet om heen waar de supporters zaten.

Na de opening, waar alle verenigingen werden voorgesteld, kon de NK beginnen. De presentator, Gertjan Robbemond, van het NK haalde nog even aan dat dit de eerste kampioenschappen zijn onder auspieciën van de nieuwe bond NRBB, waar het rolschaatsen sinds 1 januari onder valt. De presentator leidde alle shownummers in met een klein verhaaltje zodat de supporters en de jury al een beetje op de hoogte waren waar het shownummer over zou gaan.
 De eerste categorie was de Kleine Groep. RV Rolling '90 wist hier de titel te pakken met het schitterend uitgevoerd shownummer Ghostdance. Terwijl deze categorie reed, kon de cadet Groep zich in de kleedkamer zich gaan opmaken voor de wedstrijd.

De tweede categorie was de Cadet Groep (ook wel leeftijdscategorie). De jongens en meisjes van "Invitation" van Olympia mochten als 2e van de 7 groepen rijden. Velen waren gespannen, voor enkele rijdsters was het de eerste keer, dus een enorme ervaring. De deuren werden neergezet, Femke gaf aan dat de muziek gestart kon worden en daar gingen ze! Het nummer werd goed gereden, de cirkel op het einde was een genot om naar te kijken en daarna werden de punten verdeeld. Op een scherm kon meegekeken worden. Een mooi puntenaantal, al gauw bleek dat Olympia nog 2 teams achter zich had gelaten en op een mooie welverdiende 5e plaats eindigde. Voor deze groep een uitstekend resultaat.

Na het formatierijden en de pauze werd het tijd voor het Kwartet. Als 8ste van de 8 Kwartetten kon Olympia zich gaan opmaken voor hun optreden. Ze waren er klaar voor en gingen na de inleiding door de presentator van start. Na het "haatgedeelte" gingen de donker grijze jassen synchroon uit, de pirouetten werden mooi uitgevoerd en de sprongen waren goed. Na het tweede gedeelte ging het tweede jurkje bij de rijdsters uit, waarna de 4 meiden met het rode hart bij de jury stonden. Een super gezicht! Nadat het liefdesgedeelte op een sublieme wijze was gereden kwamen de punten. Het showrijden werd gejureerd door een 7 juryleden. Slechts 1 jurylid bleef in de waardering (ver) onder de overige 6 juryleden, wat een kleine domper veroorzaakte in het "groen/zwarte kamp". Nadat alle punten bij elkaar geteld waren en met de andere groepen werden vergeleken, werd geconcludeerd dat het Kwartet van Olympia een 5e plaats had behaald. Ook in deze groep mocht Rolling '90 zich laten kronen als kampioen.

Na het Kwartet kwam de Cadet Kwartet de vloer op. Als heuse stewardessen namen zij de jury en supporters mee op hun vlucht naar een ver vakantieland. Na een mooi uitgevoerd shownummer met goede sprongen en pirouettes en een "vlucht in de lucht" van Tessa, mochten de 4 meiden op de jurycijfers wachten. Met een nette 4e plaats, helaas net naast het podium, was het team tevreden. Het Kwartet van De Oude Molen mocht het hoogste schavot betreden, gevolgd door Rolling'90 en KRC Rolling (Nieuwegein).

En dan de Grote Groep. Als eerste mocht, na een kleine stroomstoring, De Oude Molen het spits afbijten. Een mooi shownummer wat ook door de jury gewaardeerd werd met zeer hoge cijfers. De andere (meer ervaren) verenigingen moesten daar nog maar eens over heen zien te komen. Als 3e in de rij mochten de mieren van Olympia met het nummer Antz de baan betreden. Hannie als mierenkoningin, de grote rijdsters met enorme bladeren en de kleinere mieren met grote takken namen de juryleden mee in het leven van een mier. De grote Groep van Olympia deed voor het eerst mee met dit NK. En ze maakten indruk. De cijfers waren super en hoger dan verwacht, met een 5e plaats in de eindklassering is de aansluiting met de top van Nederland een feit!

Na de groep van Olympia was het de beurt aan Rolling '90. Met het verhaal van "de Klokkenluider van de Notre Dame" werd er een werkelijk schitterend shownummer opgevoerd. Adembenemend om naar te kijken, de toeschouwers muisstil en geboeid tot het laatste moment en dan de ontlading. De cijfers werden getoond en de blijdschap was af te lezen op de gezichten van de rijd(st)ers. De cijfers van de A-waardering waren al hoog, maar in de B-waardering werd zelfs, zeer terecht, een 10
gegeven door één van de juryleden. Rolling '90 was de terechte winnaar in deze categorie, gevolgd door De Oude Molen en KRC Rolling.

Nadat van alle groepen de kampioenen bekend waren, werd de titel Algemeen Nationaal Kampioen Showrijden 2008 uitgereikt. Deze titel ging naar Rolling '90, een tweede plaats was er voor de Oude Molen en de derde plaats voor KRC Rolling. Na de prijsuitreiking kwam de Activiteitencommissie de baan op en had voor alle Olympia rijdsters een mooi presentje meegebracht. Alle leden ontvingen 3 mooie zonnebloemen. Hierna gingen de rijdsters snel naar de kleedkamers, de kostuums
werden uitgedaan en alles werd opgeruimd. De supporters hadden inmiddels alweer de attributen in de auto geladen. Ook staken zij de helpende hand uit om de kostuums e.d. naar de bus te brengen, zodat rond 23.00 uur aan de terugreis begonnen kon worden. Moe en zeer tevreden werd er tijdens de gezellige terugreis teruggekeken naar dit NK.

Alle rijdsters en rijder van Olympia van harte gefeliciteerd met jullie prestatie. Het was een genot om naar te kijken! Er staat weer een nieuw jaar voor ons en Olympia zal zeker volgend jaar terugkomen op het NK. Ook de supporters heel erg hartelijk bedankt voor het supporteren tijdens de aanloop, de NK zelf en in de bus. Het was een heerlijke dag om dit met zo'n grote groep mee te maken en geeft een echt "wij-gevoel". Ook de uitstraling naar buiten toe is zeer positief, er staat een echte eenheid. Een vereniging die gezien mag worden!

Er zijn vele foto's gemaakt achter de schermen en van de shownummers.

Klik hier voor foto's achter de schermen Foto's Wendy Keijzers 

Klik hier voor foto's van het NK Foto's Cor Vitalis

Uitslag NK Show- en Formatierijden 2008    

 

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 12 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logo bollair.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.