• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

2 podiumplaatsen bij SBS Trophy 2015



Uitslagen: zie onder aan de tekst

Zaterdag 23 mei en zondag 24 mei stonden vele rolschaatsers en rolschaatsster uit Nederland, België, Frankrijk en Portugal in Braine l'Alleud (net onder Brussel, België) op de baan voor hun dansen en/of korte/lange küren.

Naast de Olympia-rijdsters waren er ook veel deelnemers van KRC Rolling, Rolling '90, de Ker-Rolls en De Oude Molen naar deze wedstrijd gekomen om gezamenlijk te strijden om de podiumplaatsen. Zowel bij het Dansen als bij het Vrijrijden, bestond het klassement uit vooral Nederlandse deelnemers.

Op zaterdag werd begonnen met de Mini's in de discipline Dansen. Dat kunstrolschaatsen populair is onder de jeugd, blijkt wel uit de deelname van de jongste rijdsters. In een klasse van 20 rijdsters kwamen Elise Theunissen en Carolien van Grootel op de baan. Carolien reed een voortreffelijke wedstrijd en eindigde op een keurige 5e plaats. Elise eindigde in de 2e helft van het klassement. Een 17e plaats was voor haar weggelegd. Daarna was het de beurt aan de Aspiranten. In deze categorie kwamen 9 rijdsters op de baan, waarvan 6 Nederlandse rijdsters. Romy van Lierop en Mirthe de Goede kwamen namens Olympia uit in deze categorie. Romy kreeg voor haar 2 Verplichte dansen iets betere punten  dan Mirthe. In het tussenklassement kwam Romy op de 6e plaats en Mirthe op de 8e plaats. Zondag kwamen beide rijdsters terug voor hun Vrije Dans. Beide rijdsters klommen in het klassement, met een mooie 5e plaats sloot Romy deze wedstrijd af en Mirhte kwam daar vlak achter, op een 6e plaats.

In de klasse Jeugd met 11 rijdsters, waarvan 9 uit Nederland, eindigde Yvon Swinkels op een keurige 2e plaats na de Verplichte Dansen. gevolgd door Senna Cobben met een 3e plaats. Nelleke Knoops sloot op een 6e plaats het tussenklassement terwijl Sharon Pero, Manon Pero en Lotte Haast resp. op de 8e, 9e en 10e plaats eindigden.

Op zondag werden de Vrije Dansen gereden. De dans van Senna werd door de jury het beste beoordeeld. De achterstand in het tussenklassement op Yvon was te groot om haar te passeren in het eindklassement, waardoor Yvon in deze Internationale wedstrijd de 2e plaats opeiste en Senna keurig 3e werd. Nelleke steeg 1 plaatsje in het eindklassement, terwijl Sharon en Manon op dezelfde plaats bleven staan. Lotte zakte een plaatsje na haar Vrije Dans.

In de klasse Junioren met 5 rijdsters, kwam Beau Cortenbach op de baan. Na haar 2 verplichte dansen stond ze op een keurige 4e plaats, 2e van Nederland. De nummer 3, 4 en 5 stonden na de 2 Verplichte Dansen dicht bij elkaar, dus er kon nog veel gebeuren. Ondanks de kleine verschillen bleef Beau op de 4e plaats staan.

Aan het einde van de middag kwam Nelleke op de baan voor de discipline Vrijrijden, in de klasse Jeugd. Nelleke reed een mooie korte kür, maar helaas zat er een fout in haar kür, waardoor er een behoorlijke aftrek was in de B-waardering. Van de 5 rijdsters stond Nelleke op een 4e plaats. Op zondag reed ze haar lange kür, welke niet geheel vlekkeloos verliep, waardoor de kansen op een podiumplaats nihil werden.

Bij de Mini's kwamen Bylana Coppens en Carolien van Grootel op de baan. In een klasse met 15 rijdsters namen de Portugese rijdsters het podium in beslag. Carolien pakte de 10e plaats, terwijl Bylana op de 12e plaats eindigde. De Aspiranten Mirthe en Romy sloten hun lange kür af met resp. de 11e en 12e plaats. Helaas op de voorlaatste en laatste plaats in dit klassement.

De foto's worden zsm op de facebookpagina Rollerskating Photos gepubliceerd.

klik hier voor de uitslagen van het Vrijrijden

Klik hier voor de uitslagen van het dansen

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

soundandlight.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.