Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Het verhaal van Colet

 Colet is weer terug in Nederland en heeft van haar belevenissen een reisverslag gemaakt. Na de wedstrijd hebben Colet en haar vader Peter een bezoek gebracht aan Rome. In het fotoboek zijn weer nieuwe foto's opgenomen.

Het EK 2008 in Roccaraso

Dag 1: zaterdag 30 augustus
Om 12.00 uur verzamelen we op het vliegveld in Eindhoven. Iedereen is mooi op tijd. Om 14.15 uur stijgen we op en 2 uur later landen we op vliegveld Ciampino bij Rome. Met een huurbusje rijden we naar Roccaraso, waar we om 20.00 uur aankomen. We zitten in Hotel da Remo, een echt familiehotel. Er is half pension voor ons geboekt, maar omdat het eten er lekker en goedkoop is, nemen we bijna alle dagen vol pension. Na het eten gaan we op de kamers de spullen uitpakken en naar bed.

Dag 2: zondag 31 augustus
We staan op tijd op en gaan lopend naar de baan. ’s Morgens wordt er geoefend voor de opening. ’s Middags worden er trainingsstages gehouden, waar we naar gaan kijken. ’s Middags kan ik zelf nog even meedoen met de droogtraining. (Ik zou eigenlijk ook nog een figuurtraining mogen doen maar dat ging niet door). Na het eten doen we ezelen op de hotelkamer.

Dag 3: maandag 1 september
De dag van de opening. ’s Morgens wordt er weer geoefend voor de opening van het EK. ’s Middags hebben we zelf de hal om te trainen. Het gaat best goed. De baan voelt wel een beetje apart aan, maar naar even inrijden is de baan toch wel fijn. Overdag is de loting. We hebben groep 4 links geloot. Gelukkig geen achterwaards buitenwaardse lus.
Na het avondeten is een er show, met veel optredens van Italiaanse kampioenen. Op een gegeven moment staan er ongeveer 250 rijders en rijdsters op de baan. Na deze show is de officiële opening.

Als Nederland aan de beurt is, rijden de Sloveense rijdsters achter de Nederlandse vlag aan. Wij rijden vervolgens maar achter de Sloveense vlag aan. Voor het volkslied worden de vlaggen weer goedgezet. Na de opening gaat iedereen vroeg naar bed, want dinsdag is het weer om 8.00 uur trainen.

Dag 4: dinsdag 2 september
We gaan op tijd ontbijten, want om 8.00 uur begint de training al. Ook deze training gaat goed. Na mijn training moet Esmee trainen. Na haar training gaan we naar het hotel. Gerrie is jarig en daarom hebben we haar stoel en de eetzaal versierd. Gerrie krijgt een armband. Bij het nagerecht komt de ober met een grote taart. ’s Middags gaan we weer naar trainingen kijken. Ik ontvang veel sms-berichten van mensen die mij succes wensen. Heel erg leuk!! Laughing

Dag 5: woensdag 3 september
De dag van de wedstrijd. Ik heb startnummer 11 geloot. Na de eerste ronde blijkt al dat het gaat om de Italiaanse en Duitse rijdsters. Ik ben de eerste ronde nog wat zenuwachtig. Wie is dat niet bij een EK, maar het gaat toch wel een beetje goed. Ook de 2
e ronde gaat goed, maar wel met een uitglijder. De punten vallen niet eens tegen. Bij de lussen moet ik de spits afbijten. Alle juryleden waarderen de oefening boven de 6! De laatste oefening gaat ook goed, maar met een tegenvallende waardering van het Nederlandse jurylid (een 5.2 en de rest zat allemaal 6.3-6.5-6.6). Wie weet, was ik anders wel op de 12e of 13e plaats geëindigd. Na de wedstrijd geven we meteen de uitslag door aan Nederland.

’s Middags gaan we even naar een internetcafé om de uitslag en wat foto’s door te mailen naar Nederland. We hebben ook tijd om wat souvenirs te kopen. ’s Avonds is de prijsuitreiking. Iedereen moet de baan op en krijgt een sleutelhanger en een doekje.
Omdat de prijsuitreiking tijdens het avondeten van het hotel valt, gaan we met zijn allen naar de pizzeria.

Dag 6: donderdag 4 september
We staan weer vroeg op, om naar Esmee te kijken. Na het eerste figuur moeten we naar het station, want we (mijn vader en ik) gaan naar Rome met de trein. De treinreis duurt lang: 2 uur en 40 minuten. In Rome moeten we met de metro naar een ander station en dan met de trein naar ons hotel in Ciampino. Als we de spullen hebben achtergelaten in het hotel, gaan we met de trein terug naar Rome. Het is er erg warm.

De eerste middag gaan we met een touringcar door Rome. Bij de Sint-Pieter stappen we uit. Daar gaan we naar binnen. We eten ’s avonds in het hotel en gaan vroeg naar bed.

Dag 7 t/m 9: vrijdag 5 - zondag 7 september
We proberen zoveel mogelijk dingen van Rome te zien. We zijn bij het Forum geweest, het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevi fontein (waar we een munt in hebben gegooid, zodat we nog eens terug zullen komen in Rome), Circus Maximus, het Pantheon en noem maar op. Het is elke dag ruim 30 graden. Gelukkig kun je overal water bijvullen bij de kraantjes die je tegenkomt. Het hotel heeft airco zodat we lekker koel kunnen slapen.

Zondag moeten we om 7.30 uur naar het vliegveld want 2 uur later vertrekt ons vliegtuig naar Weeze. Als we aankomen is het fris en bewolkt. Onze reis zit er op.

Ik vond het heel erg leuk om me het E.K. mee te mogen doen!!!Laughing LaughingLaughing

Klik hier voor de foto's van het hotel, de trainingsdagen, de wedstrijddagen en die we tijdens onze reis hebben gemaakt.



Groetjes Colet

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 16 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

soundandlight.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.