Artikelen

Geen medailles, maar komen wel dichterbij

UITSLAGEN en KRANTENARTIKEL TOEGEVOEGD

Mooie shownummers, prachtige kostuums, zeer goede uitgevoerde choreografie, dat waren achter de schermen veel gehoorde woorden. De 10 deelnemende verenigingen hebben tijdens de NK Show het beste laten zien wat zij in huis hebben.

Eindelijk was het dan zaterdag 5 februari, een dag waar vele rolschaatsers/sters, train(st)ers en supporters naar hebben uitgekeken. Olympia kwam, na een goede busreis, rond 10 uur aan in Kerkdriel. De supporters zochten een mooie plek op de tribune, terwijl de rijdsters zich installeerden in de kleedkamer. Na een warming-up in een aparte ruimte, was het tijd voor Olympia om even aan de vloer te wennen. De shownummers werden in een strak schema getraind en de trainsters waren tevreden.

Voor de opening werd al begonnen met de visagie. De rijdsters werden prachtig opgemaakt en na de opening kon de Groep van 12 zich gaan omkleden. Kostuum aan, strikje in de knot, brilletje op, koffertje in de hand en achter de coulissen klaar staan om even later voor de jury en het publiek "City life" te laten zien. De rijdsters beelden in een hoog tempo het dagelijkse leven van de moderne vrouw uit. De koffer diende als trein met het bekende NS-logo, maar ook als krant en laptop. De 12 rijdsters van Olympia eindigden op een 6e plaats. Kampioen in deze klasse werd Rolling'90, gevolgd door KRC Rolling en De Oude Molen.


Daarna was het de beurt aan de Jeugdgroep, deze klasse bestond maar liefst uit 12 groepen. De leeftijdsgrens van de jeugdgroep, voorheen de Cadetgroep, is dit jaar aangepast. Voorheen was de leeftijdsgrens t/m 14 jaar, terwijl internationaal de leeftijdsgrens is aangepast van 12 t/m 16 jaar. Sommige verenigingen hadden 2 teams afgevaardigd, een team wat aan de internationale eisen voldoet en een team met jongere leden. Het team van Olympia bestond ook uit een aantal jongere rijdsters (onder de 12) en moest het dus opnemen tegen "oudere" rijdsters van andere verenigingen.

meteen werden de punten genoteerd
De jurypunten werden meteen genoteerd

Het shownummer "wie laat wie nu uit" werd prachtig gereden door de 7 meisjes en de 7 honden. Een genot om naar te kijken, het "rolde" goed, het liep lekker. De trainsters waren zeer tevreden en de juryleden beloonden het shownummer met een schitterende 4e plaats. Een kroon op heel veel trainingsarbeid! Ook hier was Rolling '90 de betere van alle teams gevolgd door KRC Rolling en De Oude Molen. Het feit dat Olympia aansluiting heeft met "de 3 grote" van Nederland, wijst erop dat Olympia een goede weg is ingeslagen. Nederland kan rekening houden met Olympia, we komen steeds dichterbij!



En dan het Groot kwartet, de verwachtingen waren hoog gespannen, het shownummer was schitterend, totaal iets anders dan anders. Veronique, Stephie, Colet en Defrie kwamen ieder met nog 2 gezichten op de baan en reden een voortreffelijk shownummer. Tijdens het shownummer kon je speld horen vallen, waarna een luid applaus klonk. Helaas waren de punten van de juryleden net niet voldoende voor een podiumplaats en ook hier eindigde Olympia achter Rolling '90, De Oude Molen en KRC Rolling.

Yessie, Kelsey, Melissa en Nelleke kwamen daarna in aktie bij het Cadet Kwartet. Ze hadden als laatste geloot (van de 6 teams) en konden zich dus optimaal voorbereiden op hun shownummer. De 4 meiden reden voor wat ze waard waren en kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op hun prestatie. In deze klasse was KRC Rolling opmachtig, gevolgd door Rolling '90 en De Oude Molen. Voor de derde keer moest Olympia genoegen nemen met de 4e plaats.


Achter de schermen was het hard werken, om de 4 rijdsters van het Cadet kwartet op tijd klaar te hebben voor het slotnummer. Zowel de visagisten, de kleedmoeders en trainers hadden het hard te halen, maar zoals altijd stonden alle rijdsters op tijd klaar. Na een laatste check of alle hoedjes vastzaten, de schmink nog voldoende was en de kostuums netjes zaten, kon er aanstalten worden gemaakt naar de sporthal voor het shownummer "De muzikanten van de straat". De muzikanten gaven een prachtig concert, alles werd tot in detail uitgewerkt en de jury gaf hoge punten. Ook hier eindigde Olympia op een 4e plaats, weer net naast het podium, maar het gevoel dat overheerste was dat de lat weer een stukje hoger was gelegd.


Algeheel winnaar van dit kampioenschap is Rolling '90 uit Moerkapelle, gevolgd door KRC Rolling en De Oude Molen. Olympia werd in dit klassement ook 4e.

Rijdsters en trainsters jullie kunnen trots zijn op de prestaties die jullie met elkaar hebben neergezet. De ideeën van de shownummers, de uitwerking van de shownummers, de choreografie, de muziekkeuze, de kostuums en de attributen waren een perfect plaatje tijdens dit kampioenschap.

Ook een dankwoord aan alle Olympia-supporters. Jullie waren voortreffelijk! Jullie steun, jullie geklap, jullie gegil in één woord GEWELDIG! 

Thomas Pero heeft vele (lees: zeer veel) foto's gemaakt van alle showgroepen. Klik hier voor een "kleine" greep van zijn foto's. Uiteraard zijn van de Olympia-groepen meerdere foto's te bewonderen, maar ook van de overige showgroepen staan er foto's bij. Monique Moes heeft vele foto's van achter de schermen gemaakt, klik hier voor deze foto's. Thomas en Monique bedankt hiervoor.

Klik hier voor de uitslagen van dit kampioenschap.

Klik hier voor het krantenbericht uit het Brabants Dagblad

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 11 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logosparkleflow.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.