• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Nederlandse Kampienschappen Kunstrolschaatsen 2015 is een feit!

Het NK Kunstrolschaatsen zit er weer op! Een geweldig georganiseerd NK door Olympia, waar bestuur, vrijwilligers en rijdsters zeer trots op mogen zijn.

Vrijdagavond begonnen een aantal vrijwilligers met het versieren van de sporthal, want als Olympia iets organiseert, dan organiseert Olympia het goed! Compleet met versiering aan het plafond, mooie bloemstukken op de achterwanden, een kiss and cry bankje en een mooie uitstraling waarbij alles aan een NK deed denken. De organisatie was één ding, de prestaties moesten door de rijdsters en rijders geleverd worden.

Op zaterdag stond 'smorgens de discipline Figuren op het programma. Begonnen werd met de klasse Cadet, aan deze klasse kwamen geen rijdsters van Olympia aan de start. In de klasse Jeugd moesten Brianne Prinsen en Yessie Kusters het opnemen tegen 2 rijdsters van KRC Rolling. Afgelopen wedstrijdseizoen was Yessie al 2x op de eerste plaats geeindigd. Ook bij dit NK trok Yessie aan het langste eind en mag zich met trots Nederlands Kampioen noemen. Brianne werd keurig 3e!

In de klasse Senioren kwam Colet Claessens aan de start, in een klasse met 10 rijdsters ging de strijd tussen plaats 2 en 3. Dyana v.d.Doelen wist met grote afstand het Figuren winnend af te sluiten. Colet lag op schema om op plaats 2 te eindigden, maar Figuur 3 werd niet perfect gereden, waardoor Sylvia Pistorius (KRC Rolling) naar de 2e plaats ging en deze niet meer afstond. Een Bronzen medaille voor Colet.

's Middags kwamen de Mini's op de baan met de Olympia rijdsters Bylana Coppens en Carolien van Grootel. Bylana kwam, zag en overwon de 3 Figuren met groot verschil ten opzichte van de concurrentie. Carolien werd knap 2e in deze klasse. In de klaas Espoirs maakte Mirthe de Goede het spannend tot het met het laatste Figuur. Na het 2e Figuur stond Mirthe nog op de 2e plaats. Het 3e Figuur wist Mirthe winnend af te slutien,waardoor de eindoverwinning voor haar was. Nipt naast het podium eindigde Romy van Lierop.

In de overige categorieën kwamen geen rijdsters van Olympia aan de start. Na de prijsuitreiking werd meteen verder gegaan met de korte küren voor de categorieën Cadet, Jeugd, Junior en Senior. In de klasse Jeugd kwamen Yessie Kusters en Melissa Verdonk op de baan. Deze klasse bestaat slechts uit 4 rijdsters, 2x Olympia en 2x KRC Rolling. Melissa beet het spits af en reed een mooie kür. Nina (KRC Rolling) eindigde achter Melissa en Yessie net ervoor. Megan stond na de korte kür eerste, de onderlingen verschillen waren klein, de resultaten van de lange kür kon nog veel veranderingen brengen.

Zondag stond geheel in het teken van de lange küren. In de klasse Mini's kwamen Bylana Coppens en Carolien van Grootel op de baan. Bylana eindigde nipt naast het podium terwijl Carolien op de 6e plaats eindigde. In de klasse Espoirs was het een geheel onderonsje van 5 KRC Rolling rijdsters. Zij bezetten plaats 1 t/m 5, gevolgd door de 2 rijdsters van De Oude Molen. Mirhte de Goede, Romy van Lierop en Charlotte de Jong kwamen veel te kort in deze klasse en eindigden resp. 8e, 9e en 10e.

In de klasse Jeugd kwamen Melissa, Nina, Yessie en Megan op de baan. Alhoewel de lange kür van Melissa net iets beter werd gewaardeerd dan de lange kür van Yessie, behield Yessie toch de voorsprong die ze had opgebouwd in de korte kür. De eindstand van de korte kür was tevens de eindstand na de lange kür. Trots kunnen Yessie en Melissa zijn op hun welverdiende podiumplaatsen.

In de overige categorieën kwamen geen rijdsters van Olympia op de baan.

Een groot compliment gaat dit NK naar de rijdsters en trainsters van KRC Rolling, in 10 categorieën (Supermini, Mini, Espoir Dames, Espoir Heer, Cadet Dames, Cadet Heer, Jeugd, Junior, Senior Dames en Senior Heer), wisten zij in maarliefst 7 categorieën Nederlands Kampioen te worden. PROFICIAT!!

Ook feliciteert Olympia alle Nederlandse kampioenen en de winnaars van de zilveren en bronzen medailles.

Meteen na de prijsuitreiking werd de selectie voor de Internationale wedstrijden bekendgemaakt.
Als slagroom op de taart zijn voor de Interland (= vrijrijden) in Duitsland Bylana (Mini), Yessie en Melissa (Jeugd) geselecteerd. Voor de Europa-cup (= Vrijrijden) in Frankrijk is Melissa (Jeugd) geselecteerd en voor Yessie ligt er een ticket klaar voor de EK Figuren (Jeugd) in Italië. Colet is voor zowel de EK (Italië) en WK Senioren geselecteerd. De WK wordt dit jaar in Columbia gehouden.

Bylana, Yessie, Melissa en Colet van harte gefeliciteerd met jullie uitzending naar de buitenlandse wedstrijden. Veel succes de komende weken in de voorbereiding voor deze wedstrijden.

Wederom zijn er vele foto's gemaakt van alle deelnemers van dit NK. De foto's worden zsm op de facebookpagina Rollingskates Photos gezet.

Klik hier voor de uitslagen van dit NK

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

plus.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.