Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Achter de schermen bij de 5e PLUSKerstshow

Nog maar 40 dagen en dan moet alles klaar zijn. Alle shownummers, de kostuums, de hoeden, de decordoeken en de decorstukken. In de Sporthal wordt wekelijks op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag hard getraind om alle shownummers op tijd klaar te hebben. Enkele shownummers hebben vertraging opgelopen en daarom worden er ook extra trainingen ingelast op zaterdag (de betreffende groep is hiervan al op de hoogte gebracht).

In het "naaiatelier" op de Brugstraat wordt ook hard gewerkt. Bijna dagelijks wordt er gewerkt aan de kostuums. Het ene kostuum is nog mooier dan het andere, terwijl de eerst genoemde kostuums al super mooi zijn om te zien. Ieder kostuum wordt voorzien van 100'en glitters. Maar voordat het zover is, dat er een kostuum af is, is er al veel gebeurd. Zo zal eerst het idee voor het shownummer gemaakt worden. Aan de hand van het shownummer wordt de kostuumontwerpster erbij betrokken. Het ene kostuum is vliegensvlug ontworpen, het andere heeft iets meer tijd nodig, maar als éénmaal het ontwerp gemaakt is, dan kan het beginnen.

Er wordt uitgerekend hoeveel stof er nodig is. Voor de 5e PLUSKerstshow zijn weer honderden meters stof nodig. Van het ene meer dan het andere, omdat de ene groep groter is dan de andere. Dan wordt de gekocht, patronen opgelegd, geknipt, genaaid en daarna wordt een kostuum voorzien van vele tot zeer veel glitters. Soms wel bijna 1000 glitters per kostuum. De "glittermoeders" zijn al maanden bezig om alles op tijd klaar te krijgen. Bij ieder kostuum hoort ook een hoed, een haarstukje, een froezel of een pruik. De hoeden worden in eigen beheer gemaakt, ook hier wordt de uiterste zorg aan besteed. 

Een shownummer is nog geen shownummer als alleen de pasjes op de baan geoefend zijn en de kostuums hiervoor klaar zijn. Met het brainstormen over een shownummer komen ook de ideeën voor een decordoek en decorstukken op tafel. Een decordoek heeft de afmeting van 5 x 15 meter en zal eerst aan elkaar genaaid moeten worden. Dan moet het idee uitgetekend worden en met behulp van een digitale fotocamera en beamer wordt de tekening op het decordoek geprojecteerd. Met behulp van een grote steiger worden de eerste lijnen erop getekend of geverfd, waarna het doek met de juiste kleuren opgevuld worden. Al met al een grote klus en dan te bedenken dat er voor deze show maar liefst 5 decordoeken gebruikt worden. Voor het vervaardigen van de decordoeken en de decorstukken mag de Werkgroep de werkplaats van Frans Janssens "lenen".

Bij het werk "achter de schermen" hoort ook nog het werk van de sponsorcommissie, de pr-commissie en de vergaderingen van het dagelijks bestuur met de afgevaardigden van de diverse commissies. Maar er is meer. De kleedkamers moeten ingedeeld worden, de moeders moeten gevraagd worden en de leden moeten ingedeeld worden. Dit is op zich de minst grote klus, maar het moet wel even geregeld worden.

Al met al werken er tijdens de PLUSKerstshow ruim 100 vrijwilligers achter de schermen om alles in goede banen te leiden. De meeste vrijwilligers zijn het er nu al over eens, dat het weer een genot is om achter de schermen een perfecte show neer te zetten. De 56 rijdsters en 2 rijders moeten het voor de schermen maken, maar achter de schermen moet het zeker net zo goed op "rolletjes" lopen.

Wilt u getuige zijn van al deze werkzaamheden, kom dan één van onze shows bezoeken. Op zaterdag 20 december om 19.30 uur zal de première beginnen en zondag 21 december om 13.30 uur en om 18.00 uur zullen de 2e en 3e show beginnen. De PLUSKerstshow wordt gehouden in Sporthal De Weijer, Scherpenzeelweg 22 te Mierlo. Kaartjes voor deze PLUSKerstshow zijn te reserveren via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   De entreebedragen zijn € 4,00 (3 t/m 12 jaar) en € 6,50 vanaf 13 jaar.

Bij PLUS-supermarkt Hans van Aerle, Dorpsstraat 168 te Mierlo is het ook mogelijk om toegangskaartjes te bestellen. Telefonisch reserveren kan via 0492-664416 of 06-43579096

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

soundandlight.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.