• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Succesvolle wedstrijd in Zaandam

Uitslagen toegevoegd 3 juni 2015 (zie onderaan de tekst)

Afgelopen weekend werd in Zaandam de 2e wedstrijd Internationale Klasse en Promo A t/m D door ZRC Pauwin georganiseerd. Rolschaatsers/sters kwamen uit geheel Nederland naar Zaandam om te strijden voor de podiumplaatsen.

Sinds dit jaar is de Internationale Klasse en Promo-wedstrijden samengevoegd, waardoor de klasses groter zijn geworden en er dus meer spanning is tijdens de wedstrijden. Deze wedstrijd begon op zaterdagmorgen met de discipline Figuren voor de Senioren. Een spannende strijd tussen Colet Claessens en Sylvia Pistorius (KRC Rolling). De eerste 3 Figuren waren in het voordeel van Colet, het laatste Figuur was Sylvia de betere. Na de optelling van alle jurypunten bleek dat zowel Colet als Sylvia op de eerste plaats waren geeindigd. Helaas is dit bij het Figuren niet mogelijk, waardoor de rekenmeesters handmatig de telling verder moesten uitvoeren. Met bepaalde rekenformules bleek dat Sylvia aan het kortste eind trok en met minimaal verschil winnaar werd in deze klasse.



In de klasse Jeugd, ook Figuren, was Yessie het beste in vorm tijdens haar verplichte Figuren. Het eerste Figuur was nog voor Megan Bus (KRC Rolling), maar Yessie herpakte zichzelf goed. De overige 3 Figuren werden in het voordeel van Yessie afgesloten, waardoor Yessie op de 1e plaats eindigde. In deze categorie kwamen 4 Jeugdrijdsters op de baan, waaronder ook Brianne Prinsen. Brianne kwam helaas niet verder dan de 4e plaats.



Later op de dag kwamen de Mini's en Promo A rijdsters op de baan voor de verplichte Figuren. Van de 3 Figuren die de rijdsters aan de jury moesten laten zien, kreeg Bylana Coppens de hoogste jurypunten. Met kop en schouders stak zij boven de andere rijdsters uit. Carolien van Grootel werd in deze klasse met 9 rijdsters knap 5e.


Om de rijdsters niet 2x naar Zaandam te laten komen, stond de lange kür voor de Mini's/Promo B ook op het programma. In een klasse met 19 rijdsters had Bylana de beste papieren van de Olympia-rijdsters. Zij werd in deze klasse 11e, meteen gevolgd door Carolien op de 12e plaats en Anne van Lieshout eindigde op een mooie 13e plaats.

Op zondag kwamen de Espoirs/Promo C naar Zaandam voor hun wedstrijd Figuren. De Espoirs Romy van Lierop en Mirthe de Goede kwamen met nog 11 andere rijdsters op de baan voor hun 3 verplichte Figuren. Mirthe kwam, zag en overwon deze wedstrijd glansrijk met een groot verschil t.o.v. de concurrentie. Romy kwam daarentegen een paar tiende punt te kort voor een podiumplaats, zij werd 5e.


Meteen na het Figuren werd doorgegaan met de korte kür van de Cadet/Promo D. In deze klasse komen Yvon Swinkels en Brianne Prinsen (beide Promo D) uit. Drie rijdsters van KRC Rolling voerde het klassement aan, gevolgd door Yvon. Brianne kwam in het tussenklassement niet verder dan een laatste plaats. Na het rijden van de lange kür worden de prijzen pas echt verdeeld, dus er was nog veel mogelijk.

De Jeugd van Olympia (Nelleke Knoops, Melissa Verdonk en Yessie Kusters) stonden er beter voor na de korte kür. Nelleke pakte na een mooie kür de eerste plaats, gevolgd door Megan Bus, waarna Yessie op de derde plaats kwam. Melissa kwam meteen achter Yessie op een 4e plaats. Ook in deze tussenstand kon nog veel veranderen. De rijdsters moesten zich gaan voorbereiden op de lange kür.

Na de pauze werd gestart met de lange kür van de Espoirs. Ook in deze klasse voert KRC Rolling de boventoom, de eerste 3 plaatsen waren voor rijdsters van KRC Rolling. Charlotte had de beste kür van de Olympia-rijdsters. Zij eindigde op de 7e plaats. Romy en Mirthe kwamen niet verder dan resp. de 9e en 11e plaats van de 13 rijdsters. (Helaas geen foto).

Bij de Cadet/Promo D bleef de tussenstand ongewijzigd wat betreft de eerste 3 plaatsen. Drie rijdsters van KRC Rolling namen het podium in, Yvon eindigde net naast het podium op de 4e plaats en Brianne steeg 1 plaatsje in het klassement en eindigde op een 7e plaats.



Bij de Jeugd was het spannender. Melissa reed de beste lange kür van de rijsters, waardoor zij in het eindklassement net achter Megan Bus eindigde op een keurige 2e plaats. Nelleke daarentegen kon haar positie niet handhaven, door een mindere lange kür zakte zij naar de 4e plaats. Yessie bleef op de 3e plaats staan.



Al met al opnieuw een wedstrijd met vele podiumplaatsen voor de Olympia rijdsters. De rijdsters kunnen zich nu gaan voorbereiden op de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrijden welke in het weekend van 27/28 juni a.s. in Mierlo worden gehouden.

Klik hier voor de uitslagen van de wedstrijd

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

rooijakkers1.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.