• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

6 podiumplaatsen bij 1e wedstrijd Vrijrijden en Figuren A en B klasse

Uitslagen toegevoegd 29 april 2016 (zie onderaan de tekst)

De eerste selectiewedstrijd voor de A en B klasse (Vrijrijden en Figuren) is ook weer een feit! Alle rijders en rijdsters welke voor het nieuwe seizoen in de klasse A en B zijn ingedeeld reisden op zaterdag of zondag af naar Nieuwegein om te strijden voor de hoogste podiumplaatsen. Bij de één lukte dat heel goed, de ander had wat meer pech en moest zijn meerdere kennen in de concurrentie.

Op zaterdag 23 april vertrokken Elise Theunissen samen met trainster Yessie Kusters naar Nieuwegein voor de wedstrijd Vrijrijden. Elise, ingedeeld in de klasse SuperMini, moest samen met 7 andere rijdsters strijden voor de podiumplaatsen. Elise reed een mooie kür en de sprongen en pirouettes verliepen zoals ze in de training ook gaan. Haar mooie kür werd beoordeeld met een prachtige 3e plaats, de eerste podiumplaats was een feit!

Later op de dag kwam Anne van Lieshout naar Nieuwegein. In een klasse met 13 rijdsters reed Anne haar kür met alle verplichte elementen. Anne kan tevreden terugkijken op haar kür, voor het eerst tijdens een wedstrijd liet ze dubbele sprongen en een anderhalve sprong aan de jury zien. Helaas voor Anne sprong de concurrentie in haar klasse alles dubbel en kreeg daardoor hogere punten. Voordat Anne startte aan de wedstrijd had ze veel last van haar zenuwen. Samen met trainster Yessie werden deze zenuwen omgezet in rust, waardoor Anne een mooie kür kon rijden. Ondanks dat ze op de laatste plaats eindigde is zij toch trots op haar prestatie!


In de klasse Cadet, discipline Figuren, was het een spannende wedstrijd tussen een aantal rijdsters. Voor plaats 1, 2 en 3 werd hard gestreden en Mirthe de Goede bleek de beste papieren te hebben en wist de eerste wedstrijd op haar naam te zetten.  Clubgenootje Romy van Lierop kreeg na het eerste Figuur aftrek, doordat zij een rondje te weinig liet zien aan de jury. Romy herstelde zich keurig, de overige 3 Figuren reed zij naar kunnen, maar de achterstand ten opzicht van de andere rijdsters kon zij hier niet meer mee goed maken. Helaas eindigde Romy hierdoor op de 8e plaats.

In de klasse Junioren streed Yessie Kusters om plaats 1 of 2, omdat er maar 2 rijdsters deelnamen in deze klasse. Yessie kon nog niet tippen aan de Figuren van Birgit van Berlo (De Oude Molen) en moest genoegen nemen met de 2e plaats. Yessie was zelf niet ontevreden over de wedstrijd, maar heeft wel een paar aandachtspunten waar ze mee aan de slag kan tijdens de komende trainingen.

Colet Claessens, Senior, kwam uit in een klasse met 8 rijdsters. Het eerste Figuur was weer een beetje inkomen voor Colet. Zoals Colet het zelf verwoord "het was niet helemaal vast, ik kon beter". Het 2e Figuur nam ze revanche op zichzelf en kreeg voor dit Figuur zelfs de hoogste jurypunten. Tijdens het 3e Figuur, de Lus, staken de zenuwen weer even de kop op, maar deze waren bij het laatste Figuur weer verdwenen wat resulteerde in een mooie 2e plaats. Zowel trainster Jeanne als Colet kunnen tevreden terug kijken op deze wedstrijd. Ook voor Colet staat er een uitdaging op het programma; de volgende wedstrijd 4 Figuren perfect laten zien aan de jury.

Naast het Figuren, kwamen de Cadetten Mirthe de Goede, Charlotte de Jong en Romy van Lierop (allen A-klasse) en Yvon Swinkels (B-rijdster) op de baan voor hun korte en lange kür. In totaal lieten 12 Cadetten de küren aan de jury zien. Helaas geen podiumplaats voor de Olympia-rijdsters. Yvon eindigde als beste van de Olympia-rijdsters in deze klasse op de 6e plaats, gevolgd door Mirthe (7e plaats). Charlotte eindigde op de 10e plaats en Romy sloot het klassement met de 12e plaats.

In de klasse Junioren streden Melissa Verdonk en Yessie Kusters samen met 3 andere rijdsters om de hoogste plaatsen. Melissa eindigde na de korte kür op de 2e plaats en Yessie op de 3e plaats. De lange kür van Yessie werd iets beter beoordeeld dan de lange kür van Melissa. Het puntenverschil in de korte kür gaf de uiteindelijke doorslag zodat Melissa in deze wedstrijd aan het langste eind trok en op een keurige 2e plaats eindigde en Yessie op een 3e plaats.

Elise, Mirthe, Yessie, Melissa en Colet van harte gefeliciteerd met jullie behaalde podiumplaatsen!! De overige rijdsters gefeliciteerd met jullie plaatsen.

Klik hier voor de uitslagen van de wedstrijd

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 9 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

plus.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.