• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Medailles bij danswedstrijd

Klik hier voor alle foto's van zondag 10 april (gemaakt door Sharon Pero)

Twee lange dagen, van 's morgens heel vroeg tot laat in de avond, is er door de Dansers van de Nederlandse rolschaatsverenigingen gestreden om de podiumplaatsen tijdens de eerste danswedstrijd welke in Zaandam werd gehouden werd. Door de vele debutanten tijdens deze wedstrijd kwam het deelnemersaantal op bijna 100 rijders/rijdsters. Roldansen zit in de lift!!!

Op zaterdag kwam Elise Theunissen uit in de klasse Mini. Twee verplichte dansen reden de deelnemers in deze klasse. Helaas eindigde Elise in de achterhoede. Daarna was het de beurt aan de Espoirs met debutante Bylana Coppens en Veerle Poppelaars. Bylana reed een keurige 1e verplichte dans (tussenklassement op de 2e plaats). Na de 2e dans zakte Bylana naar de 5e plaats, terwijl Veerle op een 13e plaats eindigde en zij zich konden gaan opmaken voor de Vrije Dans, welke later op de middag werd gereden. Nadat alle Espoirs hun Vrije Dans hadden gereden is er op sommige plaatsen stuivertje gewisseld door een aantal rijdsters, maar Bylana en Veerle zijn op dezelfde plaats blijven staan, een 5e plaats voor Bylana en Veerle eindigde op de 13e plaats.



De Junioren (Beau Cortenbach en Manon Pero) kwamen naar Zaandam voor hun verplichte Dans en de Stijldans. Beau reed een keurige verplichte dans wat haar op een 4e plaats bracht, Manon werd hekkensluiter na de Verplichte dans. Later op de avond vond de stijldans plaats. Een nieuwe element bij het dansen in de klasse Junioren en Senioren. Helaas werd de dans niet gereden zoals de dans behoort te zijn, waardoor beide rijdsters in de achterhoede belandden. Op zondag moesten Beau en Manon terug komen voor hun Vrije Dans.

Op zondagmorgen moesten de Cadetten zich al om 7 uur melden voor hun 2 verplichte dansen. Mirte de Goede reed zich naar de 3e plaats en Romy eindigde keurig 6e. Anne eindigde op de 14e plaats (van de 18 deelnemers). Later op de middag volgde de Vrije Dans. Mirthe kon haar 3e plaats niet vasthouden en zakte terug naar de 6e plaats, Romy zakte 1 plaatsje naar de 7e plaats. Anne bleef op de 14e plaats staan.

Bij de Jeugd staken Yvon Swinkels en Senna Cobben na de verplichte dansen met kop en schouders boven de concurrentie uit. Een goed uitgangspunt voor de Vrije Dans. Yvon reed de beste Vrije Dans en haar eerste plaats kwam niet in gevaar. Ondanks een val van Senna, waardoor ze een element miste in haar dans kon zij toch haar 2e plaats vasthouden en werd zelfs de afstand naar plaats 3 nog groter. Een goed vooruitzicht voor het komende seizoen! Yvon en Senna van harte gefeliciteerd met jullie behaalde podiumplaatsen!



De Vrije Dans van Beau en Manon kon geen roet in het eten gooien wat betreft de eindstand. Beau eindigde op de 6e plaats en Manon op de 7e plaats. Na een lange dag werd het rolschaatsweekend door een aantal rijdsters traditioneel afgesloten met een bezoekje aan de Gele M.

Er zijn wederom vele foto's gemaakt, deze zullen te zien zijn op Facebookpagina Rollerskate Photos.




Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 9 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logo bollair.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.