• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Podiumplaatsen tijdens 2e danswedstrijd Internationale Klasse en Promo Klasse



Op zaterdag én zondag 6 en 7 juni kwamen de Roldansers uit Nederland naar Nieuwegein voor de danswedstrijd. Deze wedstrijd was anders van opzet, wat voordelen had, maar ook nadelen.

Groot voordeel was dat de wedstrijd voor de Espoirs, Cadet en Jeugd op zaterdag was en de overige klasses op zondag. Een nadeel was dat clubgenootjes uit andere klasses elkaar niet konden supporten.

Op zaterdag waren de Espoirs Romy van Lierop, Charlotte de Jong, Nikki van Duijnhoven, Sofie Haast, Anne van Lieshout en Mirthe de Goede als eerste aan de beurt. Alle rijdsters lieten hun 2 verplichte dansen zien. Charlotte had de beste score van de Olympia-rijdsters. Met een 2e plaats in het tussenklassement had zij een mooi uitzicht op een podiumplaats. Ook Mirthe stond er goed voor, met een 4e plaats. Romy kwam daarna op de 7e plaats. Anne, Sofie en Nikki eindigden resp. op de 13, 15 en 17e plaats. Na het rijden van de Vrije Dans, deze stond 's middags op het programma, wist Charlotte haar 2e plaats te behouden. De nummers 1 t/m 3 zijn zeer aan elkaar gewaagd, gezien de uitslag in de matchpunten. Mirthe kwam een paar punten te kort om op het podium gehuldigd te worden, zij bleef op een 4e plaats staan. Romy steeg een plaatsje naar nummer 6. Anne en Sofie bleven ook op dezelfde plaats staan. Nikki moest helaas afmelden voor de Vrije Dans, ivm ziekte.

In de klasse Cadet nemen geen rijdsters van Olympia deel bij het Roldansen. Na de pauze was het de beurt aan de Jeugd. Deze klasse bestaat uit 12 rijdsters, waarvan de helft van Olympia (Yvon Swinkels, Senna Cobben, Lotte Haast, Sharon Pero, Manon Pero en Nelleke Knoops) streden om de hoogste podiumplaatsen. Yvon ging na de verplichte dansen aan de leiding, gevolgd door Senna. Nelleke was niet tevreden over haar eerste dans en moest een achterstand goed maken. Dat deed ze met de 2e dans, waardoor ze in het tussenklassement op de 4e plaats eindigde. Manon reed één van haar betere wedstrijden en eindigde op een keurige 6e plaats waar zij zeer trots op was. Ook Lotte reed twee mooie verplichte dansen, wat haar op een 7e plaats in het tussenklassement eindigde. Sharon kreeg in haar eerste dans 0,5 punt aftrek per jurylid, wat haar nog parten speelde in haar 2e dans. In het tussenklassement kwam zij daardoor op de 9e plaats uit.

Na het rijden van de Vrije Dans werd er behoorlijk stuivertje gewisseld onder de rijdsters. Yvon behield de eerste plaats, Senna eindigde naast het podium op de 4e plaats en Nelleke schoof naar een 2e plaats. Manon zakte een plaatsje, Sharon steeg een plaatsje en Lotte kreeg door een black-out tijdens haar Vrije Dans de minste punten, waardoor ze naar de 11e plaats zakte.

Op zondag kwamen de Mini's (Elise Theunissen, Janne Knoops, Roos Meerhoff, Veerle Poppelaars en Carolien van Grootel) naar Nieuwegein. Dat het Roldansen populair is onder de jonge rijdsters bewijst het aantal deelnemers in deze klasse. De klasse bestond uit maar liefst 27 rijdsters, de jury had hier een behoorlijke klus aan om ze op de juiste plaats te jureren. Voor Olympia had Carolien de beste papieren. Zij eindigde op een keurige 3e plaats. Veerle pakte de 12e plaats en Elise moest genoegen nemen 22e plaats, terwijl Janne en Roos resp. op de voorlaatste en laatste plaats eindigden.

In de klasse Junior kwam namens Olympia Beau op de baan. In een klasse met 5 rijdsters werd zij met de Verplichte dansen 4e. Op deze plaats wist Beau te blijven staan nadat de Vrije Dansen ook waren gereden.

Voor de dansers is er nog maar 2 weken over om de puntjes op de "I" te zetten voor de Nederlandse Kampioenschappen Dansen, welke op vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni a.s. in Moerkapelle worden gehouden.
Succes met de voorbereidingen!

De foto's welke gemaakt zijn door Paul Cobben, Sharon Pero en Thomas Pero staan inmiddels op de facebook pagina Rollerskating Photos.

Klik hier voor de foto's van Lilian Cortenbach

Klik hier voor de uitslagen


Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

rooijakkers1.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.