Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

4 medailles tijdens 1e Danswedstrijd

Afgelopen weekend werd het rolschaatsseizoen 2015 in Kerkdriel geopend door de Roldansers van de Nederlandse Rolschaatsbond. Rijdsters van 4 verenigingen gingen met elkaar de strijd aan in de verschillende categorieën. Voor het eerst namen veel rijdsters deel aan deze wedstrijd, waardoor de wedstrijd over 2 dagen verdeeld werd. Kunstrolschaatsen is de laatste jaren erg in populariteit gestegen, gezien de vele jonge rijdsters die zijn ingeschreven bij de wedstrijden, maar liefst 29 rijdsters in de klasse Mini, een goed teken voor de toekomst!

Op zaterdag werd de wedstrijd gehouden voor de Espoirs t/m Senioren, zij lieten allemaal 2 Verplichte Dansen zien. Op zondag kwamen de SuperMini's en de Mini's naar Kerkdriel voor hun Verplichte Dansen, terwijl de overige categorieën voor de Vrije dans kwamen.

Voor het eerst zijn de rijdsters uit de Promoklasse onderverdeeld in de Internationale Klasse. De klasse Espoirs/Promo B bestond deze wedstrijd uit maar liefst 18 rijdsters. Charlotte de Jong, Mirthe de Goede, Romy van Lierop, Anne van Lieshout, Sofie Haast en Nikki van Duijnhoven kwamen aan de start voor hun 2 verplichte dansen. Charlotte stond na de 2 verplichte dansen op een 4e plaats, gevolgd door Mirthe (6e) en Romy 7e). Anne, Sofie en Nikki zaten in de onderste helft en deden niet meer mee voor de podiumplaatsen.

In de klasse Jeugd was het een onderonsje van de Olympia-rijdsters. Van de 12 deelneemsters zijn er 7 van Olympia. Yvon Swinkels, Fleur Renne, Senna Cobben,  Nelleke Knoops en Sharon Pero stonden na de verplichte dansen op plaats 1 t/m 5. Mooi uitgangspunt voor het 2e gedeelte van de wedstrijd. De onderlinge verschillen waren zeer minimaal, op zondag kon er nog door veel rijdsters "stuivertje gewisseld" worden.

In de klasse Junior kwam Beau Cortenbach niet verder dan een 5e plaats (van de 6 rijdsters), de concurrentie is zeer groot in deze klasse. In de klasse Cadet en Senior is geen van de Olympia-rijdsters ingedeeld.

Op zondagmorgen mochten de SuperMini's en Mini's zich al vroeg melden bij de organisatie. In de klasse Supermini was geen rijdster van Olympia ingeschreven, terwijl in de klasse Mini 4 rijdsters van Olympia op de baan kwamen. Carolien van Grootel had de beste dansen van de Olympia-rijdsters. Slechts een paar 10'en van een punt kwam Carolien te kort voor een podiumplaats, een nette 4e plaats was voor haar weggelegd. Voor Elise Theunissen, Veerle Poppelaars en Janne Knoops is het nog allemaal even wennen in deze categorie. Veerle reed zelfs haar eerste danswedstrijd. De drie rijdsters speelden weliswaar geen rol van betekenis in de podiumplaatsen, maar zij kunnen wel trots zijn op hun prestaties.

In de klasse Espoirs klom Charlotte de Jong naar een keurige 3e plaats na haar Vrije Dans. De eerste medaille van het seizoen is binnen! Ook clubgenootjes Mirthe de Goede en Romy van Lierop stegen resp. 1 en 2 plaatsjes in het klassement. Mirthe eindigde net naast het podium. Anne, Sofie en Nikki eindigden in 2e helft van alle deelnemers

In de klasse Jeugd bleef de top 3 na de Vrije Dans “Olympia-gekleurd”; echter wel in een andere samenstelling. Fleur Renne werd overtuigend 1e, Senna Cobben klom van een derde plaats naar een 2e plaats en Yvon Swinkels zakte van de 1e plaats naar een 3e plaats. Nelleke Knoops, debutante bij het Roldansen, was zeer tevreden met haar 4e plaats. Sharon zakte met haar Vrije Dans naar een 7e plaats, terwijl Lotte Haast enkele plaatsjes steeg. Manon zakte na haar Vrije Dans naar een 10e plaats.

Beau danste een mooie Vrije Dans en zij bleef daardoor op een 5e plaats staan in de klasse Junioren.

Na de eerste wedstrijd weten de rijdsters en trainsters waar zij ten opzichte van de concurrentie staan. Ook weten ze waar ze aandacht aan moeten besteden, waar de “puntjes op de I” gezet moeten worden en wat goed is, moet goed getraind blijven om zodoende op de volgende wedstrijd nog beter voor de dag te komen.

Er zijn weer vele foto's gemaakt door Paul Cobben en Thomas Pero.
Klik hier voor de foto's van Paul (zaterdag)
Klik hier voor de foto's van Paul (zondag)
Klik hier voor de foto's van Thomas (zaterdag)


Klik hier voor de uitslagenlijst

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logo bollair.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.