Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Podiumplaatsen voor Olympia bij 2e selectiewedstrijd Vrijrijden en Figuren

Afgelopen weekend organiseerde Rolschaatsvereniging Olympia de 2e wedstrijd voor de Internationale en B-klasse (Figuren en Vrijrijden). Uit geheel Nederland kwamen rijd(st)ers naar Sporthal de Weijer om te strijden voor de podiumplaatsen. Ondanks dat er niet veel rijdsters van Olympia aan deze wedstrijd deelnamen, werden er toch 7 medailles uitgereikt aan Olympia-rijdsters.

Zaterdag stond in het teken van de SuperMini's, de Mini's en de Espoirs. In de klasse SuperMini kwam van Elise Theunissen op de baan voor haar lange kür. De klasse bestond 9 rijdsters. De sprongen gingen goed en ook de pirouettes rolden lekker. De jury gaf mooie punten, wat haar naar een 3e plaats bracht, nipt achter nummer 2. In de overige klasses waren geen deelnemers van Olympia.

Zondag stond in het teken van de klasse Cadet, Jeugd, Junioren en Senioren, wederom Figuren en Vrijrijden.
In de klasse Cadet kwam Mirthe de Goede bij het Figuren op de baan. Mirthe, net terug van de Duitsland Bokaal, pakte vanaf het 1e Figuur de koppositie en stond deze niet meer af. Met een groot verschil in jurypunten won zij ook Figuur 2, 3 én 4, waaruit bleek dat Mirthe een klasse apart is op dit moment in de klasse Cadet.

Junior rijdster Yessie Kusters streed tegen Birgit van Berlo (Beek en Donk). Het werd een nek aan nek race, waarbij Yessie na 4 Figuren aan het langste eind trok. Colet Claassens (Senior) reed 4 mooie constante Figuren en wist deze wedstrijd met een mooie 2e plaats (van de 8 rijdster) te pakken. De afstand tot nummer 1 (Dyana v.d. Doelen) wordt steeds kleiner en kleiner. Sommige Figuren werd met 1 tiende punt verloren. Colet is op de goede weg om er een heel spannend NK van te gaan maken. De kaarten voor deze wedstrijd zijn nog niet geschud!

Na de prijsuitreiking van het Figuren en een pauze werd doorgegaan met de korte küren voor de klasse Cadet. In de klasse Cadet zijn de rijdsters ingedeeld in de klasse A en B. Yvon Swinkels (B-rijdster) reed een ontzettende mooie korte kür en steeg boven zichzelf uit., Na de korte kür stond Yvon royaal aan de leiding. Charlotte de Jong en Mirthe de Goede bleven steken in de achterhoede. Na de lange kür stond het er geheel anders voor. Charlotte en Mirthe stegen 2 plaatsen terwijl Yvon 2 plaatsen zakte naar de 3e plaats. Ondanks het niet geheel naar wens verlopen van de lange kür van Yvon, kijkt ze toch met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijd.

In de klasse Junioren streden 4 rijdsters om de 3 podiumplaatsen. Yessie Kusters had een mooie korte kür (2e), terwijl Melissa Verdonk niet verder kwam dan de 4e plaats. Melissa herpakte zichzelf en reed een super mooie lange kür welke werd beoordeeld met een verdienstelijke 2e plaats, terwijl Yessie 1 plaatsje zakte naar de 3e plaats. Toch 2 podiumplaatsen voor Olympia rijdsters!

Na deze wedstrijd werd bekend welke rijdsters mogen gaan deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Kunstrolschaatsen (Vrijrijden en Figuren). Deze rijdsters zullen de komende weken hard gaan trainen om het niveau nog beter te maken, zodat zij goed voorbereid aan de NK kunnen deelnemen. De NK wordt gehouden in Nieuwegein in het eerste weekend van juli.

Sharon Pero heeft vele foto's gemaakt, waarvoor hartelijk dank! De foto's staan op de facebook pagina Rollerskate Photos.
Klik hier voor deze foto's

Klik hier voor de uitslagen van zaterdag 4 juni 2016
Klik hier voor de uitslagen van zondag 5 juni 2016


Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logosparkleflow.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.