Artikelen

HET N.K. SHOW- EN FORMATIERIJDEN 2007

Voordat de shownummers eindelijk tijdens het NK gereden kunnen worden, is er al veel aan vooraf gegaan. Natuurlijk eerst tijdens de wekelijkse trainingen, de shownummers worden wekelijks aangepast, verder uitgebreid, pasjes eruit gehaald en nieuwe pasjes worden weer toegevoegd. Maar naast het trainen is er ook nog een organiserend gedeelte. De kostuums waren al klaar, maar moesten toch nog enigszins aangepast worden. De kostuums, de hoofddeksels, de hoezen en natuurlijk de auto’s van het verkeersnummer moesten allemaal mee naar de City sporthal te Helmond waar op 10 februari het NK Show- en Formatierijden werd gehouden. 

De laatste trainingen zijn een feit, de rijdsters maken zich klaar voor het NK, maar ook de supporters.  Aan de oproep om in “groen/zwart” gekleed te komen is massaal gehoor gegeven. T-shirts, sjaaltjes, boa’s, groene truien voor de supporters, niets was te gek. Om 8.15 uur kwamen de eerste rijdsters naar de sporthal. We werden ontvangen door een gastvrouw van de organiserende vereniging, zij wees ons de kleedkamer.

Nadat (bijna) alle rijdsters in clubuniform klaar stonden, kon om 8.30 uur de officiële training beginnen.
 Verschillende keren konden de 3 nummers geoefend worden. Het was voor de rijdsters even wennen om op een andere vloer te rolschaatsen. De eerste supporters zaten tijdens de eerste training al op de tribune. Geleidelijk kwamen er steeds meer “groen/zwarte” uitgedoste supporters op de tribune te zitten en zo was het een kleurrijk gedeelte wat Olympia kwam aanmoedigen. 

Na de training gingen de rijdsters naar de kleedkamer. Een aantal rijdsters ging even naar huis,  andere rijdsters gingen kijken naar de overige teams. Inmiddels werden er ook veel vragen gesteld door de nog onervaren rijdsters. Vragen als “worden we vandaag eerste? werden beantwoord met “meedoen is belangrijker dan winnen”. De tweede veel gestelde vraag was: “worden jullie niet boos als we laatste worden”? Deze werd steevast beantwoord met “als je goed je best doet, ben je voor mij al een winnaar” en dan de laatste vraag “als ik niet meer weet wat ik moet doen?” werd natuurlijk beantwoord met “denk maar aan de training en alles komt goed”. Zullen dit de zenuwen zijn? Ja, waarschijnlijk wel. Inmiddels werden de haren ingevlochten door Henny en Liesbeth. Veel lak op de haren, anders bleef het niet zitten. Vivian was in de kleedkamer druk bezig met de make-up. Een voor een kwamen ze met een glamour make-up uit de kleedkamer.  

En dan de opening. Alle rijdsters in een groen/zwart clubuniform. De sporthal geheel gevuld met supporters. Alle verengingen kwamen de baan op en de trainsters werden gevraagd om bij de rijdsters te gaan staan. Eindelijk, de officiële opening was een feit. Na de opening werd er door Vivian hard gewerkt om alle 16 rijdsters van het Verkeersnummer op tijd klaar te hebben. De eerste rijdsters werden omgekleed en bij sommige steeg de spanning met stip. Het verkeerspak helemaal aan hebben en dan nog even moeten plassen. Ja, het hoort er allemaal bij. De haarbanden op, pionnenpakken aan, wegwerkershelmen op en alles goed checken of alles goed vast zit, nog een dubbele check en tellen of alle rijdsters klaarstaan.

En dan wordt de Cadet groep aangekondigd. In de verkeersauto’s komen ze op. De muziek start en daar gaan ze. In een zeer goed uitgevoerd shownummer laten de rolschaatssters zien dat er in de toekomst rekening moet worden gehouden met de rijdsters van Olympia. Op de tribune lopen bij sommige supporters (lees: moeders) de spanning hoog op en laten zij een traantje weglopen. Na het nummer een staande ovatie van het zwart/groene leger. De jury was tevreden en met mooie cijfers konden de rijdsters van de baan af. En, en, en? Werd er door de rijdsters gevraagd. Deden we het goed? Hier was maar 1 antwoord op: GEWELDIG. De kop was eraf. Er moesten nog enkele teams rijden, maar nadat de laatste Cadet Groep had gereden, werd duidelijk dat Olympia op een zeer verdienstelijke 5e plaats was geëindigd (van de 7 teams). 

Daarna was het de beurt aan het Grote Kwartet. Vier totaal wit geschminkte rijdsters rijden het Pantomime nummer. De muziek begint en de eerste passen worden gedaan. Heerlijk om naar te kijken als alles goed gaat. Langs de kant hoor je af en toe “YES” en dat doelde op een sprong of acrobatische sprong die gelukt was. En dan de ontlading. Heerlijk! Wat een goed gevoel ging er door de meiden heen. De cijfers, boven verwachting. Nu nog afwachten. Rolling ’90 uit Moerkapelle moest nog rolschaatsen. Normaal gesproken de favoriet van deze categorie, maar zij konden het deze keer niet waarmaken. In de kleedkamer werd het Klein Kwartet al klaargemaakt voor hun shownummer, dus de hectiek van het punten tellen, kon niet gevolgd worden. Maar het verlossende antwoord bereikte ook de kleedkamer. Een super 2e plaats.

Het kampioenschap kon al niet meer kapot, maar er was nog 1 categorie waar Olympia graag mee wilde doen voor de prijzen. Of was dat te hoog gegrepen? De spanning was hoog, maar daar werd goed mee omgegaan. Het Cadet Kwartet rolschaatste haar shownummer met vol overgave. Voor de jury was het verhaal duidelijk en dat werd dan ook in goede punten gejureerd. Nadat alle andere teams hadden gereden, kwam de mededeling dat het Cadet Kwartet de derde plaatst had veroverd. Achter de toonaangevende teams van Nederland (De Oude Molen en Rolling ’90) werd Olympia zeer verdienstelijk 3e. Ook in deze categorie heeft het Nederlandse rolschaatsland kennisgemaakt met Olympia.

Inmiddels was het al aardig laat geworden voordat de prijsuitreiking begon. De tribunes bleven vol en zo kon iedereen de huldigingen zien. Na de prijsuitreiking werden er nog door Cor en vele trotse ouders foto’s genomen van alle Olympia deelnemers. Hierna kregen alle rijdsters en trainsters uit handen van Ellen en Yvonne een bloemetje uitgereikt. Moe maar zeer voldaan keerden de rijdsters terug naar de kleedkamer. De kleding werd opgeruimd en de rijdsters werden door de ouders opgehaald en gingen rond 22.30 uur (of zelfs nog later) richting huis.  

Alle rijdsters van harte gefeliciteerd met jullie geweldige resultaten. 

Klik hier voor de uitslagenlijst van de NK Show 2007  

 

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 12 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

rooijakkers1.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.