• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

SBS Trophy 22 en 23 mei 2015

Na alle wedstrijden in Nederland staat er aankomend weekend een Internationale wedstrijd op de rolschaatskalender. De deelnemers reizen af naar Braine l’Alleud, nabij Brussel, voor de discipline Dansen en/of Vrijrijden.

Naast de rijdsters van Olympia, nemen er ook rijdsters/rijders van de Nederlandse verenigingen KRC Rolling, Rolling '90 en Ker-Rolls én rijdsters/rijders uit Frankrijk, Portugal en thuisland België deel aan deze wedstrijd. bijna alle categoriëen zijn vele Nederlandse rijdsters vertegenwoordigd.

De wedstrijd begint zaterdag om 08.30 uur met de discipline Dansen. Om 09.00 uur is het de beurt aan de categorie Mini's, bestaande uit 20 rijdsters waaronder de Olympia-rijdsters Elise Theunissen en Carolien van Grootel, zij laten 2 dansen zien aan de jury, waarna de jurypunten opgeteld kunnen worden voor het eindklassement.

Aansluitend komen Romy van Lierop en Mirthe de Goede, samen met nog 7 Espoirs op de baan voor de 2 verplichte dansen. Iets later op de middag komt de Jeugd op de baan, in totaal 11 rijdsters in deze categorie, waarvan 6 rijdsters van Olympia. Senna Cobben, Lotte Haast, Nelleke Knoops, Manon Pero, Sharon Pero en Yvon Swinkels zijn rond de klok van 4 uur klaar met hun 2 verplichte dansen, waarna Nelleke zich klaar kan maken voor de wedstrijd Vrijrijden. Maar voordat de wedstrijd Vrijrijden kan beginnen, komt Beau Cortenbach bij de Junioren nog aan de start voor haar 2 verplichte dansen. Nelleke moet zorgen dat zij voor 19.00 uur weer klaar staat voor haar korte kür. Deze categorie bestaat uit 6 rijdsters. Voor de Olympia-rijdsters zit de eerste wedstrijddag er dan op. Naast het kunstrolschaatsen (Dansen en Vrijrijden) wordt de avond afgesloten met de wedstrijd Inline skating.

Op zondagmorgen komen de Espoirs terug voor de Vrije Dans, waarna het eindklassement kan worden gemaakt. Zowel Romy als Mirthe zijn dan nog niet klaar met de wedstrijd. Ook zij moeten zich na de Vrije Dans gaan voorbereiden voor de lange kür van het Vrijrijden. Om 10.00 uur komt de Jeugd op de baan en aansluitend de Junioren voor de Vrije Dans, waarna het dansen voor Olympia wordt afgesloten.

Begin van de middag staat de lange kür van de Mini's op het programma. Bylana Coppens en Carolien van Grootel strijden samen met 12 rijdsters voor de podiumplaatsen, de helft van de rijdsters komen uit Nederland. Mirthe en Romy zijn rond 15.15 uur aan de beurt voor hun lange kür. In deze klasse strijden in totaal 12 rijdsters, met wederom velen Nederlandse rijdsters, voor de hoogste plaatsen.

Nelleke sluit voor Olympia deze wedstrijd, om17.25 uur staat de lange kür gepland, waarna de lange kür van de Junioren en Senioren op het programma staat, waarna het laatste onderdeel Inline Skaten. Rond 19.50 uur wordt de wedstrijd afgesloten met de officiële ceremony en de prijsuitreiking, waarna alle deelnemers weer huiswaarts kunnen keren, met een aantal mooie herinneringen!

Klik hier voor de deelnemerslijst en tijdschema

Het adres van de Sporthal is:
Rue Ernest Laurent 215
1420 Braine l'Alleud (België)

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logo bollair.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.