• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Nederlands Kampioen Jeugdgroep én Jeugd Kwartet (met foto's)



Wat een dag!! De Nederlandse Kampioenschappen Showrijden was weer een waar spektakel om daarbij aanwezig te zijn. Acht verenigingen streden met de mooie shownummers. met de mooiste kostuums om de hoogste jurypunten. Voor de één pakte dat allemaal goed uit, voor de ander iets minder. Maar wat kan iedereen trots zijn op wat zij hebben laten zien!!

Samen met de trainsters, rijdsters en supporters werd er koers gezet naar Almere voor de Nederlandse Kampioenschappen Showrijden. De ochtend stond in het teken van de verplichte trainingen voor alle deelnemende verenigingen. Rond 12 uur was het tijd voor Olympia om de baan te verkennen. De training was zwaar en vermoeiend, alle shownummers worden in een rap tempo achter elkaar gereden.

Na officiële training werd begonnen met de visagie. Voor ieder shownummer had het visagie-team een bijpassende make-up/visagie bedacht. Dat hield in dat de rijdsters per shownummer opnieuw in de make-up moesten. Soms wat dat stressen, omdat er weinig tijd zat tussen de shownummers. Maar met een strakke planning is alles toch nog goed gekomen!!

Het kampioenschap begon met de Kleine Groep, Olympia beet het spits af met het shownummer "The show is on! Een zeer toepasselijke naam om zo'n kampioenschap te openen. Het shownummer werd netjes gereden en goed uitgevoerd, echter de jurypunten lieten toch iets anders zien. Meer dan een 5e plaats zat er voor Olympia niet in. Nederlands Kampioen werd het team van Rolling '90, gevolgd door KRC Rolling. Ker-Rolls werd 3e.



De volgende klasse was de Jeugdgroep. Twee teams van Olympia namen deel aan deze wedstrijd, zoals vele verenigingen 2 teams afvaardigden, waardoor het totaal aantal teams op 10 uit kwam. Vorig jaar én het jaar ervoor wist Olympia met de 1e plaats ervan door te gaan, de lat lag daardoor hoog en de concurrentie was erop gebrand om een stokje te steken voor een 3e keer. Jeugdteam 1 uit Beek en Donk zette de trent en pakte vrij snel de eerste plaats in het klassement. Olympia had met Jeugdteam 2 als 6e geloot en reed een mooi shownummer. Er waren rijdsters die werkelijk alles uit de kast haalden en het publiek op hun hand kreeg. Helaas werd het shownummer niet zo gewaardeerd als gehoopt, waardoor het Jeugdteam 2 op de voorlaatste plaats in het klassement eindigde.



Als 9e mocht dan eindelijk Jeugdteam 1 van Olympia met het shownummer Passion beginnen. De koppies waren strak gespannen en de tango werd met volle overgave en passie uitgevoerd. Van het begin tot het einde, alles klopte en alles rolde zoals het hoorde te rollen. De extra trainingsuren betaalden zich uit in de tot dan beste jurypunten van deze categorie. Euforie bij de rijdsters, bij de trainsters en supporters, maar... KRC Rolling kon nog roet in het eten gooien. Nadat dit shownummer gereden werd en de punten bekend werden gemaakt, bleek al snel dat Jeugdteam 1 van Olympia wederom NEDERLANDS KAMPIOEN in de klasse Jeugdgroep is geworden. PROFICIAT Nelleke, Senna, Brianne, Yvon, Anne, Romy, Mirthe en Charlotte!!!!



Aansluitend aan de Jeugdgroep stond de categorie Kwartet op het programma. De 4 zwarte panters stonden er klaar voor en het begin was zeer belovend, gedurende het shownummer bleven de rijdsters zich als panters voordoen, maar helaas.... een val en daarna kon de draad niet helemaal meer opgepakt worden. Met een 7e plaats van de 10 teams moest Olympia genoegen nemen. KRC Rolling kreeg in deze categorie de hoogste jurywaardering en werd daarmee Nederlands Kampioen. Rolling '90 werd 2e en Ker-Rolls werd 3e.



De volgende categorie was het Jeugdkwartet, ook altijd een spannende wedstrijd door de sterke teams die hieraan deelnemen. Ook in deze categorie een aantal verenigingen met 2 (en zelfs met 3) teams, waardoor deze competitie ook uit 10 teams bestond. Jeugdkwartet 2 van Olympia liet in een super mooi shownummer zien dat zij de aansluiting met de Jeugdkwartetten 1 hebben gemaakt. Als beste Jeugdkwartet 2 werd dit shownummer beloond met een keurige 5e plaats.



Het Jeugdkwartet 1 wist er met Uptown Funk een waar feestje van te maken. Als 9e waren de rijdsters aan de beurt, de concurrentie had al gereden. De rijdsters reden voor wat zij waard waren en alles liep zoals het hoorde te gaan. Lang moest er gewacht worden op de jurypunten, de zenuwen gierden door hun kelen. Het zou een nek aan nek race worden met het jeugdkwartet van KRC Rolling. De A-waardering kwam, ongeveer dezelfde punten, de B-waardering en meteen het plaatsingscijfer. YES, 1e!!!! De rijdsters, trainsters en supporters gaan uit hun dak. Weer een NEDERLANDS KAMPIOEN in de vereniging. PROFICIAT Yvon, Brianne, Senna en Nelleke!! Jeugdkwartet 1 van KRC werd 2e en het team van Rolling '90 3e.


Nadat de jurypunten en de plaatsing op het scorebord zichtbaar was, was er de ontlading bij zowel de rijdsters als trainsters. Heerlijk om te zien!!


Nog 1 groep, De Grote Groep! Iedereen maakt zich klaar om nog 1x te vlammen, in het shownummer over de uitbarsting van een vulkaan. Als 2e moest er gestart worden van de 5 teams. Het shownummer wordt goed gereden, 1 kleine botsing, maar de draad werd weer goed opgepakt, helaas waren de jurypunten niet wat er van verwacht werd en moest Olympia genoegen nemen met de laatste plaats in het klassement. In deze categorie werd het team van Rolling '90 Nederlands Kampioen, gevold door KRC Rolling en de Ker-Rolls.



Het publiek heeft kunnen genieten van heel veel mooie verschillende shownummers. Het is iedere keer een behoorlijke klus voor alle trainsters/trainers van alle verenigingen om er weer iets moois van te maken. Een origineel idee te bedenken en dit te vertalen naar een choreografie op rolschaatsen. CHAPEAU voor alle trainers/trainsters van heel Nederland!! Maar ook een compliment aan alle vrijwilligers die de kostuums hebben gemaakt en hebben voorzien van de vele glamour, glitter en bling-bling elementen. En uiteraard een compliment aan alle deelnemers die uren en uren hebben getraind op de vele shownummers. Een dikke PLUIM voor jullie!!!!

De uitslagenlijst volgt zsm.

Klik hier voor de foto's, gemaakt door Paul Cobben

Klik hier voor de foto's, gemaakt door Sharon Pero

Klik hier voor de foto's gemaakt door Thomas Pero






Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

plus.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.