• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Kerstshow 2015 met Koninklijk tintje

Rolschaatsvereniging Olympia kan weer terug zien op 3 prachtige uitgevoerde shows welke in het weekend van 19 en 20 december jl. werden opgevoerd in "theater De Weijer" te Mierlo.

Maandenlang wordt naar dit hoogtepunt toegewerkt en wederom zijn alle rijdsters en vrijwilligers erin geslaagd om een topevenement neer te zetten. Het was weer een feest, compleet met de prachtigste kostuums, de mooiste decorstukken/doeken, het professionele Licht en Geluid en natuurlijk de schitterende shownummers op bijpassend muziek met een goede choreografie.

De show werd geopend door de Marine. Op een groot schip meerden de matrozen aan in de haven van Sporthal de Weijer. Nadat de Senioren veilig vaste land onder hun rolschaatsen hadden, konden zij laten zien waarvoor zij naar Mierlo waren gevaren; een spetterende opening op de muziek van de Star Sisters.


Meteen na de opening kwamen Nelleke, Brianne, Yvon en Senna terug op de baan om onder de verlichte deurstijlen te gaan staan in hun zeer sprankelende blauwe pakken. Uptown Funk kreeg een nieuwe betekenis tijdens dit shownummer. Snelheid, techniek en acrobatische kunsten waren de ingrediënten van dit shownummer, wat werkelijk prachtig werd gereden.


Jeugdgroep 2 presenteerde zich als "Coca-cola-rijdsters". Uit 2 grote blikken cola kwamen de rijdsters te voorschijn. Op de bekende muziek uit de reclame van Coca-cola werd een mooi shownummer gereden.

De Kleine Groep kwam als showgirls van een trap af voordat zij aan hun shownummer konden beginnen. Dat Broadway niet ouderwets is, lieten de rijdsters van deze groep zien. In moderne kostuums reden zij een shownummer anno 2015!


In een hoogtempo werd doorgegaan met de show, maar ook achter de schermen was dit het geval. Romy moest van de showgirls meteen doorgaan in het shownummer La dernière danse, echter wel in een ander showkostuum. De vier jonge rijdsters lieten de laatste dans zien, alsof zij voor het laatst op hun rolschaatsen stonden, gelukkig is dit niet het geval!


Yvon en Yessie zaten daarna klaar op een verlichte schommel. In een werkelijk prachtig duet reden zij de sterren van de hemel in "Angel's Wings". Grote vleugels gaven het gevoel alsof ze echte Engeltjes waren. Met veel gevoel werd dit shownummer gereden, de bewegingen waren op elkaar afgestemd, waardoor het een "kippenvel"-momentje tijdens deze show werd.


In "A Christmas Carol" was Vera omgetoverd tot Scrooge. Zij had het erg moeilijk met het feit dat de Kerst weer voor de deur stond. De Geest van de Eenzaamheid (Sharon) liet zien dat Kerst gezelligheid met zich meebrengt en dat hij niet alleen hoeft te zijn. De Geest van de Hebberigheid (Beau) liet Scrooge zien dat hij vroeger verkeerd bezig was. Tijdens het hele Kerstverhaal lieten rijdsters in verschillende samenstellingen het leven van Scrooge zien zoals het er vroeger altijd aan toe ging. De Geest van kwaad en goed (Stephie) gaf Scrooge de keuze; kwaad blijven en alleen, of vrolijk worden en met zijn allen Kerst vieren. Scrooge koos toch maar voor het laatste.

Daarna kwam er vrolijkheid in het leven van Scrooge en werd het Kerstverhaal afgesloten met de vele kadootjes en vrolijkheid van Kerst!!








Koninklijke onderscheiding
Op zaterdagavond, meteen na het Kerstverhaal, gingen de rijdsters niet van de baan om zich klaar te maken voor de shownummers na de pauze maar bleven zij keurig op de baan. Presentatrice Kristy kondigde de Burgemeester van Laarbeek, de heer Ronnes, aan. De Burgemeester vroeg of Toon Verbakel naar voren wilde komen en vertelde hem, in het bijzijn van zijn naaste familie, alle rijdsters en vrijwilligers dat Toon Koninklijk werd onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor al zijn werk als vrijwillliger in de rolschaatssport, in het begin bij De Oude Molen en de laatste 12 jaar bij Olympia. Toon nam alle prachtige woorden van Burgemeester Ronnes in ontvangst en liet gewillig het bijbehorende speldje opspelden.
PROFICIAT TOON!!!!


Na de pauze werd meteen doorgegaan met de Grote Groep Volcanic Eruption. Het uitbeelden van een op springen staande vulkaan werd op overtuigende wijze uitgevoerd, compleet met de knal aan het einde van het shownummer.


Nog voor de solo van Nelleke als Norma Jeane, kwamen 6 pinguins op de baan om op vrolijke muziek te laten zien dat zij achter de schermen al lang genoeg hadden gewacht. Helaas moesten ze na een kort optreden toch nog even naar achteren om te wachten op alle andere pinguins. Nelleke zette als Norma Jeane een prachtige solo neer, compleet met pirouettes en verschillende sprongen.


Na de solo kwamen de 6 pinguins terug met 15 vriendjes. In een adembenemend shownummer lieten de pinguins zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd. In deze groep zaten 6 rijdsters welke nog maar 2 maanden lid waren. Petje af voor deze rijdsters dat zij in zo'n korte periode zoveel hebben bijgeleerd.


Passie, arrogantie, snelheid, moeilijke elementen waren de uitstraling voor het shownummer Passion. Met passie werd dit Argentijnse shownummer gereden.

Soliste Melissa zou 3 shows live begeleid worden door haar moeder, maar helaas heeft Liesbeth door ziekte de laatste 2 shows niet live kunnen zingen. Gelukkig voor Melissa en Liesbeth stonden zij zaterdagavond wel samen op de baan en liet Melissa een prachtige solo zien op het liedje Hello van Adele. In een prachtige ambiance nam Melissa het publiek mee in haar shownummer.


De Senioren van Olympia gaven het publiek een Kerstgevoel mee in een leuk, vrolijk shownummer. In rood/witte pakjes, compleet met stok en lint en een zuurstok was het Kerst wat de boventoon voerde in dit shownummer.

De 4 zwarte panters lieten soms zien dat ze lief kunnen zijn, maar veelal waren de kat-achtige bewegingen aanwezig waar het publiek schrik van kreeg.

In de Grand Finale namen de rijdsters het publiek mee naar het zonnige Mexico. In vrolijke kleuren, op bekende Mexicaanse muziek, met sambaballen werd dit shownummer vol overgave gereden door alle leden van Olympia. Natuurlijk ontbraken de grote verlichte jurken niet. Alle rijdsters stonden zowel letterlijk als figuurlijk te stralen tijdens dit shownummer.







Na de dankwoorden van presentatrice Kristy kwam er een eind aan 3 prachtige shows, welke door bijna 1200 mensen is bezocht. Met trots kunnen alle rijdsters terug zien op 3 zeer geslaagde shows waarvan het niveau zeer hoog was. Het evenaren of verbeteren zal een uitdaging worden voor 2016!!

De foto's van de show zijn gemaakt door Heinz Trebuth en Cor Vitalis, de foto van de onderscheiding van Toon Verbakel is gemaakt door Marcel van de Kerkhof van MooiLaarbeek. Fotografen hartelijk bedankt voor de mooie foto's!!

Gerard Buurman heeft video-opnames gemaakt en deze zullen zo spoedig mogelijk op een dvd gezet worden, samen met ruim 500 foto's, zodat nog lang nagenoten kan worden van deze prachtige show!!

 


Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

plus.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.