Artikelen

Drie uitverkochte shows! (met enkele foto's)



Geweldig! Prachtig! Schitterend! Dat waren de woorden van de 1500 bezoekers tijdens en na de shownummers. Alle leden hebben een schitterende prestatie geleverd. Om zo'n prestatie neer te zetten moet je samen iets maken. En dat deden de leden. Heerlijk om bij zo'n vereniging te zitten, werd vaak achter de schermen tegen elkaar gezegd.

Stuk voor stuk waren de shownummers een genot om naar te kijken. De opening met zijn showbizz-trap waar de leden één voor één naar beneden kwamen. Broadway ten top! Vier schitterende solisten en de overige rijdsters één team van showgirls. Daarna de sneeuwpoppen en kerstvrouwen. Hartveroverend en adembenemend om deze jonge rijders en rijdsters over de baan te zien gaan.

Diamonds and Pearls werd schitterend gereden door Stephie Wiering en Nikki Barten. Wat een passie leggen de rijdsters in het shownummer. Vervolgens was het tijd voor Rood. Alles was rood, de jurken, de lippen, de harten. Op de muziek Rood van Marco Borsato werd dit shownummer gereden.

 Dance Experience stond voor blitse pakken, snelle bewegingen en breakdancers. De snelle passen volgden elkaar op, afgewisseld met leuke danspasjes. De rijdsters hadden er zin in, en dat straalden ze uit.

Clocks was het volgende shownummer. Twaalf rijdsters met radars uit het binnenwerk van een klok op de pakjes reden een schitterend shownummer. Op verschillende manieren werd de tijd duidelijk gemaakt. Eerst in de vorm van klokken, later in de vorm van tijd. Door een spiegel keken de groten terug in de tijd en de kleinere rijdsters keken vooruit in de tijd.


Het kerstnummer stond gepland voor de pauze. Allereerst mochten 4 kleine rijdsters de kerstman meehelpen om de kerstboom te versieren voordat solist Tessa Machiels een schitterend Silent Night vertolkte, wat live begeleid werd door Liesbeth Verdonk en Fred Langstraten. In 3 verschillende groepen kwamen alle rijd(st)ers op waarna zij, wederom live begeleid, het prachige White Christmas samen rolschaatsten. Alle rijdsters, ervaren met onervaren, de iets oudere leden met de jongere leden. Alles bij elkaar was het een adembenemend plaatje.



Na de pauze was het tijd voor Earth. Twintig rijdsters vormden de aarde en 5 rijdsters waren de aliëns. Deze 5 aliëns hadden wilde plannen met de aarde, maar de aarde stond dit niet toe. Prachtige kostuums droegen zeker bij tot een prachtig plaatje.



Daarna was het tijd voor Barbie en Ken. Twee rijders die de rol van Ken op zich hadden genomen, kregen volop aandacht van de 20 Barbies. Vele kusjes vlogen over de baan en uiteindelijk wisten de 2 mannelijke rijders ieder 1 barbie op hun knie te krijgen.

Drie harlekijntjes kwamen uit de kist, maar de vierde bleef zitten. Zij had geen zin om vrolijk te doen. Toch wisten de andere 3 rijdsters de boze "harlekijn" te overtuigen zodat zij alsnog meedeed met de andere 3.

In a Star is Born wist Veronique de harten te veroveren van het gehele publiek. Als kerstster kwam Veronique op in de arrenslee. Tijdens het shownummer werd zij steeds meer diva en steeds minder kerstster. Als een ware diva verliet zij weer de baan, nadat zij haar shownummer gereden had.

Veertien levende koekjes in een reuze koekjestrommel kwamen tot leven. Roze koeken, stroopwafels en 2 verschillende soorten wafels reden over de baan. Met een knipoog naar Sjakie en de chocoladefabriek werd dit shownummer gereden. De koekjes deelden aan het slot zelfs nog echte koekjes uit.

Vervolgens was het tijd voor de Aronskelken. Nikki Barten, Veronique Driessens, Kylie v.d. Berg en Stephie Wiering waren omgetoverd tot ware aronskelken. In het begin stonden zij nog bloeiend in de vaas. Nadat zij eruit waren gekomen vertolkten zij een bloemendans. Omdat de bloemen geen water uit de vaas meer kregen, was het zo gebeurd met het leven van de de Aronskelk.

Eén van de vele hoogtepunten na de pauze was ongetwijfeld Dirty Dancing van Mark en Kristy. Wat een samenspel en toneelspel. Schitterend en adembenemend was dit shownummer. Van enkele liedjes uit de film Dirty Dancing hadden Mark en Kristy een compilatie gemaakt. Uiteraard sloten zij af met Time of my life en de bekende zweef ontbrak dan ook niet in dit shownummer. 

Kristy en Mark hebben als toegift ook nog tussen de middag- en avondvoorstelling het shownummer gereden zodat ook alle leden dit konden zien. Na deze toegift van Mark en Kristy werden alle leden nog even in het zonnetje gezet door voorzitter Els Romanesco. Zij dankte de leden voor de inzet tijdens de show en roemde alle vrijwilligers die achter de schermen ontzettend hard aan het werk waren. 

De kroon op de show was ongetwijfeld het slot. De grote finale in prachtig en beeldschoon wit. De titel Romance werd aan dit shownummer gekoppeld en alles bijelkaar zag het er geweldig uit. Het shownummer werd ingeluid met 4 ballroomdansers van Dansschool van der Putten, waarna de middengroep op kwam. In dit shownummer was opnieuw plaats voor alle rijdsters en rijders. Prachtige witte jurken, voorzien van super grote harten waarop de lichtjes gingen branden, de iets kleinere leden hadden een prachtige witte jurk aan met een hart in hun handen, waar ook de lichtjes op bevestigd waren. De allerkleinste wisten op de harten van de bezoekers sneller te laten kloppen om ook in het wit op te komen, met een lichtgevend hartje. Happy new year klonk in de sporthal, waarna alle lichtjes gingen branden. De vele oooh's en aaaah's waren op de tribune te horen en er zal vast wel menig traantje zijn weggepinkt.

Tijdens de show was er nog een optreden van Style2See, 3 breakdancers die een act opvoerden. Wat een kunsten en wat een kracht zit er in de armen van deze dansers. Heerlijk om naar te kijken.

En dan het applaus, na ieder shownummer volgde er al applaus voor de rijdsters, maar naar het slot leek het net alsof er geen einde aan zou komen. De rijd(st)ers genoten van het applaus en het was ook meer dan verdiend dat zij van het publiek zo'n hartveroverend applaus kregen.

Al met al een super geslaagd weekend. Nadat de show was afgelopen werd er meteen begonnen aan het afbreken van het theater, het licht, het geluid en de kostuums werden weer ingepakt. Het zit er weer op, 3 prachtige shows zullen in de gedachten blijven van de rijdsters, de trainsters en de bezoekers.

De foto's die in dit verhaal zijn verwerkt zijn allen door Gert Bakker gemaakt, waarvoor hartelijke dank.

Verder zijn er dit weekeinde veel foto's gemaakt door de fotograven van de Brandevoorter Fotoclub. De mooiste foto's zullen op cd gezet worden, welke te bestellen is. Ook zijn er video-opnames gemaakt waarvan een dvd gemaakt zal worden. Deze is uiteraard ook te bestellen. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit op de site bekend gemaakt.

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 11 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logo bollair.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.