Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Prachtige resultaten test 29 maart

Wat een dag! Opnieuw veel blijde gezichten bij de rijdsters van Olympia, maar zeker ook bij de trainsters en supporters. Zondag 29 maart 2009 gaat wederom de geschiedenis in als een "zeer geslaagde dag" voor Olympia.

Rijdsters van VRC (Valkenswaard), De Oude Molen (Beek en Donk), KRC Rolling (Nieuwegein), Markiezaat (Bergen op Zoom), Alico (Schijndel), Ker-rolls (Kerkdriel) en Rolling '90 (Moerkapelle) waren naar Mierlo afgereisd om samen met de rijdsters van Olympia de testen af te leggen. De landelijke test bestaat uit verschillende testen in verschillende disciplines. Indien een test goed is afgelegd, mag de rijdster de volgende wedstrijd in een hogere klasse starten.  Voor Olympia gingen 8 rijdsters op test, waarvan 4 rijdsters waren ingeschreven voor 2 testen.

's Morgens stond het Figuren op het programma. Defrie van Malsen reed de verplichte figuren voor de Cadet test. Nadat zij diverse figuren, drieën en lussen had gedaan, kwam snel genoeg het verlossende antwoord van de jury. Defrie was geslaagd en mag de volgende wedstrijd in de klasse Cadet starten. Yessie Kusters kwam in de klasse Aspiranten uit. Yessie reed haar figuren, zowel voorwaarts als achterwaarts, maakte haar drieën op de vastgelegde plaatsen en wist de jury hiermee overtuigen. Ook Yessie mocht een stempel bij laten schrijven en bij de volgende wedstrijd wordt zij ingeschreven in de klasse Aspiranten (A-klasse). Een goed begin, is het halve werk!

Nog net voor de pauze werd de danstest afgenomen. Yvon Swinkels, Manon Pero en Sharon Pero reden de Skatersmars en Rhythm Blues samen met 4 rijd(st)ers van Rolling '90. Nadat alle rijdsters gereden hadden, bleek Sharon net iets te kort te komen om haar stempel bij te laten schrijven, maar mochten Yvon en Manon de felicitaties van de trainsters in ontvangst nemen. Yvon en Manon worden ingeschreven bij het dansen als Pupil.

Net na de pauze werd de test Vrijrijden Pupillen afgenomen. De groep bestond uit 15 rijdsters, waarvan 4 rijdsters van Olympia. Beau Cortenbach, Demi Swinkels, Manon Pero en Sharon Pero lieten aan de jury verschillende passen (zowel voorwaarts als achterwaarts) op muziek zien, 2 verschillende zweefstanden en de sprongen lutz, rittberger, flip, spot en de salchow. Ook de standpirouette en zitpiroutte werden door de rijdsters uitgevoerd. Nadat alle rijdsters gereden hadden, kwam de jury de trainsters Jeanne en Veronique vertellen, dat de rijdsters van Olympia alle vier geslaagd waren. Demi, Manon en Sharon worden bij de volgende wedstrijd ingeschreven als Pupil A en Beau als Pupil B. Een opsteker voor alle vier!

Na de pupillentest mochten Defrie van Malsen, Marieke v.d. Biggelaar en Yessie Kusters proberen om de Aspirantentest te behalen. Ook zij moesten verschillende passen op muziek aan de jury laten zien. Dit ging bij de 3 rijdsters goed. Daarna moesten de rijdsters de sprongen Axel, de combinatie lutz, euler, flip en 3 rittbergers laten zien aan de jury. Iedere sprong werd 2x gesprongen, dus als de eerste sprong niet helemaal "op en top" was, was er altijd nog een herkansing. In deze test moest een zitpirouette en een zweefpirouette uitgevoerd worden. Nadat de jury met elkaar overlegd hadden, kwam het verlossende woord voor Marieke en Defrie. Zij waren geslaagd, terwijl Yessie net iets te kort kwam om te slagen voor deze test. Zowel Marieke als Defrie komen hiermede in de klasse Aspiranten B.

Een dikke pluim voor alle rijdsters die geslaagd zijn, maar zeker ook een dikke pluim voor Sharon en Yessie die het niet gehaald hebben. Ook zij hebben gestreden voor wat zij waard zijn, alleen vandaag is het net niet gelukt, wellicht de volgende test beter. Niet te vergeten gaat er ook een dikke pluim naar de trainsters die het mogelijk hebben gemaakt dat al deze rijdsters vandaag konden testen en "gepromoveerd" zijn naar de volgende klasse. CHAPEAU!

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

plus.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.