Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Prijzenregen bij A-klasse

De eerste A-klasse wedstrijd zit er weer op. Met trots kunnen de rijdsters en train(st)ers terug zien op een geslaagde A-klasse wedstrijd. Met 11 A-rijdsters werd aan deze wedstrijd deelgenomen. Bij de pupillen was het aandeel van rijdsters het grootst. Maar liefst 7 rijdsters van Olympia (van de 11 A-pupillen) deden een gooi naar de podiumplaatsen, maar voor slechts 2 rijdsters werd dit waarheid.

In Valkenswaard werd als eerste de wedstrijd Figuren Pupillen A gehouden. Om 08.30 uur stond Fleur, in een zeer koude hal,  klaar om haar 3 figuren aan de jury te laten zien. Alle figuren werden door Fleur goed gereden en dat werd beloond met een verdiende 1e plaats. Beker 1 was binnen!

Daarna werd de wedstrijd Vrijrijden gehouden. Deze begon met de klasse Cadet, gevolgd door de Vrije Klasse, Jeugd, Junioren en Senioren. Alleen Colet reed mee bij de klasse Jeugd. In de overige klasses was het alleen maar kijken naar de andere rijdsters en rijder van de overige verenigingen. Vele mooie korte küren werden er gereden. Na de pauze volgde eindelijk het programma voor de pupillen en aspiranten, waarna de overige klasses weer op de baan kwamen voor de lange küren.

Yessie Kusters mocht als eerste starten voor haar kür. Zij reed een mooie kür en hiervoor kreeg zij hoge jurypunten. Geen van de rijdsters kon tippen aan deze jurypunten en Yessie werd met de prijsuitreiking terecht als eerste gehuldigd. Beker nummer 2! Maar dit was nog niet alles! Ook Melissa Verdonk wist de jury te overtuigen met haar kür, zij hoefde alleen Yessie voor zich te laten gaan, dus beker nr. 3 was ook een feit.

Geen bekers voor de overige A-rijdsters, maar wel hele mooie prestaties. Fleur stond net naast het podium, gevolgd door Demi, Sharon, Nelleke en Manon. De plaatsen 2 t/m 4 en 5 t/m 8 zaten zeer dicht bijelkaar. De jurypunten worden met System White uitgerekend. Verschillende regels worden toegepast om de rijdsters met de meeste overwinningen hoger te laten eindigen. De stagaire van het rekenburo had er een hele kluif aan om dit uit te rekenen, maar zij slaagde wel hierin. Het rekenburo werkt gelukkig met de computer en daardoor was de uitslag eerder bekend. Doordat Fleur zowel bij het Figuren als het Vrijrijden in dezelfde klasse startte, werd zij ook gehuldigd bij de prijsuitreiking van de combinatie. De tweede plaats was voor Fleur weggelegd en dus de 4e beker!

Daarna was het de beurt aan de Aspiranten. Tessa Machiels en Kelsey Dussel deden een gooi naar de prijzen, maar alleen Kelsey lukte het om zoveel jurypunten te krijgen, dat dit werd bekroond met de 3e plaats. Opnieuw een beker, dus dat was nummer 5! Tessa en Kelsey reden ook mee voor de Combinatie. Zij startten zowel bij het Figuren als Vrijrijden in dezelfde klasse. Kelsey werd 4e en Tessa bezette de 6e plaats.

Helaas hield het hier op wat betreft de prijzenregen. Colet reed haar 2 verplichte küren, maar kwam niet verder dan de laatste plaats. Meer zat er voor Colet op dat moment niet in, zondags kon zij in Beek en Donk laten zien dat het Figuren meer voor haar is weggelegd. En het figuren ging goed, net niet voldoende voor een podiumplaats, maar wel een keurige 4e plaats. In de combinatie eindigde ze op een nette 6e plaats.

Yessie, Tessa en Kelsey kwamen in de klasse Aspiranten uit en moesten toezien dat de concurrentie beter was. Drie verplichte Figuren moesten zij aan de jury laten zien en na de wedstrijd werd duidelijk dat hier geen podiumplaatsen waren veroverd. De resultaten waren goed genoeg voor een 5e plaats voor Tessa, een 7e plaas voor Yessie en een 8e plaats voor Kelsey.

Defrie kwam in de Vrije Klasse uit en wist haar zenuwen onder bedwang te houden. Defrie moest 1 figuur meer doen dan de Aspiranten en na deze 4 figuren werd duidelijk dat zij op een keurige 5e plaats was geeindigd.

Het is altijd fijn voor de sporters dat er supporters meereizen naar een wedstrijd. Ook deze 2 dagen zaten er weer vele grote en kleine supporters op de banken. Enkele supporters zaten bijna 12 uur in de hal in Valkenswaard, waar het in de vroege ochtend zeer koud was en in de middag zeer heet werd. Maar als supporter moet je iets over hebben voor de rijdsters!

Tijdens deze 2 dagen zijn er weer vele foto's gemaakt. Helaas zijn niet alle foto's scherp. De foto's van Ingrid Machiels en Thomas Pero zijn hier te bekijken. Natasja Ermers (Beek en Donk) heeft enkele foto's van de prijsuitreiking gemaakt. Ook deze zijn in het fotoboek te bekijken.

Klik hier voor de complete uitslagenlijst.

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logo bollair.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.