Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Succesvol EK-show 2015

Hard werken wordt beloond! De rijdsters en trainsters hebben de laatste weken veel trainingsuren in de EK-shownummers gestopt en dat betaalde zich uit in goede resultaten tijdens de EK-show welke van 30 april t/m 2 mei jl. werd gehouden in de Sporthalle in Bremerhaven.

Olympia was met 3 teams geselecteerd voor deelname aan de Europese Kampioenschappen. Samen met de teams van Rolling '90, De Oude Molen en KRC Rolling werd het Team NL gevormd. Alle rijdsters van de genoemde clubs liepen in dezelfde, zeer herkenbare, trainingspakken rond, wat een mooi gezicht was. Aan het kampioenschap deden teams uit Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Israël, Estland en Portugal mee. Italië en Spanje zijn al jarenlang de grote favorieten in de verschillende categorieën. De lat wordt ieder jaar hoger gelegd door deze landen, waardoor het voor de Nederlandse clubs steeds moeilijker wordt om aansluiting te krijgen.

Op donderdag vertrok het team van Olympia met auto's naar Bremerhaven. Helaas kwamen 4 auto's vast te zitten in een langdurige file, waardoor de eerste training werd gemist. De trainers van De Oude Molen kwamen gelukkig met een mooi voorstel; zij de tijd van ons Jeugdteam, wij de tijd van hun Jeugdkwartet. Op deze manier hadden de 4 chauffeurs de tijd tot half 4 om in Bremerhaven aan te komen. Gelukkig is dat gehaald!
De training verliep niet vlekkeloos, maar vrijdag stond er gelukkig nog een training gepland. Na de training werd richting jeugdherberg gereden, de kamers werden ingericht en er werd gezamenlijk gegeten. De meeste rijdsters gingen op tijd slapen, om vrijdag weer fit te zijn voor de volgende training en de eerste 2 wedstrijden.

Na de laatste training begon het visagieteam, bestaande uit Marianne, Hannie en Ipty de rijdsters te voorzien van hun make-up/visagie. De rijdsters zagen er prachtig uit, waarna ze de kostuums aan konden gaan doen. Nog even een laatste peptalk en ze konden beginnen aan de wedstrijd. Om 14.00 uur begon de wedstrijd met de Jeugdgroepen. Olympia had als 8e geloot van de 15 teams. Het shownummer werd bijna perfect uitgevoerd, helaas 1 kleine val. De trainsters en rijdsters waren zeer tevreden met de 10e plaats en tevens de beste van Nederland.
De Jeugdgroep van Olympia bestaande uit (v.l.nr. Sharon, Senna, Yvon, Vera, Lotte, Romy, Fleur, Brianne, Melissa, Yessie en Nelleke

De volgende wedstrijd was de categorie Jeugdkwartet. Maarliefst 17 teams kwamen aan de start, de ene nog uitbundiger dan de overige. De ene nog meer "bling, bling" op de pakken dan de andere, de ene nog meer acrobatiek dan de andere, maar vooral allemaal teams om van te genieten van hoe de teams het verhaal uitbeelden. De rijdsters van het Jeugdkwartet van Olympia reden een super mooie wedstrijd en alles werd tot in de perfectie uitgevoerd. De eindklassering was als "slagroom op de taart"; een super mooie verdiende 7e plaats van de 17 teams is een prestatie om meer dan super trots op te zijn. Opnieuw de beste van Nederlandse teams.

Het Jeugdkwartet bestaande uit (v.l.n.r.) Melissa, Yvon, Fleur, Brianne

Zaterdag volgde de laatste wedstrijddag met o.a. de Grote Groepen. Olympia startte als 6e en reed een keurige wedstrijd. Het shownummer werd goed neergezet en beloond met een 10e plaats, tussen de overige 2 Nederlandse teams in.


Op de foto een deel van de Grote Groep. De rijdsters van de Grote Groep zijn: Beau, Birgit, Brianne, Charlotte, Colet, Elise, Fleur, Lotte, Manon, Melissa, Mirthe, Nelleke, Romy, Senna, Sharon, Stephie, Vera, Veronique, Yessie en Yvon.

Na de sluitingsceremonie werd er door alle landen nog een klein feestje "in de disco" gebouwd op de vloer. Iedereen wilde met iedereen op de foto, de ene polonaise was nog langer dan de andere, oftewel een grote ontlading van alle deelnemers. Een genot om naar te kijken.

Nadat alle kostuums, pruiken, haarstukjes opgeruimd waren in de kleedkamer, werd koers gezet richting de Jeugdherberg, waar nog een feestje plaatsvond en waar getoost werd op de zeer goede resultaten. De rijdsters vierden tot in de late uurtjes hun feestje, terwijl de trainsters/begeleiders hun feestje op een andere kamer voortzetten, uiteraard onder het genot van een lekker glaasje wijn. Een heerlijke ontlading van een fantastisch kampioenschap!

Naast de trainsters Jeanne, Kristy en Veronique, performance coach Mirte en de visagisten Marianne, Hannie en Ipty werden de rijdsters bijgestaan door Manon vL en Maike bij het invlechten van de haren en opzetten van de pruiken. De begeleiding bestond verder uit Sylvia, Katinka en Emmy die op de achtergrond aan het werk waren. Allen hartelijk dank! Zonder jullie konden de rijdsters niet presteren zoals ze nu gepresteerd hebben!

De rijdsters werden aangemoedigd door veel Olympia-supporters die speciaal voor deze wedstrijd naar Bremerhaven zijn afgereisd om de shownummers te bekijken. SUPER BEDANKT VOOR JULLIE KOMST!!!

Alle chauffeurs hebben alle rijdsters weer veilig thuis gebracht of afgezet in Mierlo, waarna de "overdracht" aan de ouders kon worden gedaan. Hiermee kwam er een einde aan een hoofdstuk van het "rolschaatsboek van Olympia" en zijn de ogen weer gericht op het nieuwe seizoen. Opnieuw een uitdaging waar de rijdsters en trainsters graag aan beginnen.

Thomas Pero en Paul Cobben hebben 1000'en foto's gemaakt, deze staan inmiddels op facebookpagina van Rollerskate Photos of worden zsm gepubliceerd. Neem regelmatig een kijkje op deze pagina en kijk of er alweer nieuwe foto's gepubliceerd zijn.

Gerard Buurman heeft de shownummers gefilmd.
Klik hier voor de Jeugdgroep (alleen op computer zichtbaar)
Klik hier voor het Jeugdkwartet
Klik hier voor de Grote Groep

Klik hier voor de uitslag van de Jeugdgroep
Klik hier voor de uitslag van het jeugdkwartet
Klik hier voor de uitslag van de Grote Groep (wordt zsm toegevoegd)

Het gehele team kan met trots terug kijken op deze Europese Kampioenschappen!!




Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 11 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logosparkleflow.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.