Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Succes voor Bylana bij Saen Trophy

Goede Vrijdag 3 april t/m 1e Paasdag stond voor de Internationale Klasse Vrijrijden/Figuren in het teken van de Saen Trophy in Zaandaam. Deze Internationale wedstrijd werd georganiseerd door de Zaandamse club ZRC-Pauwin. De deelnemerslijst bestond voor al uit Nederlandse rijders/rijdsters en paar Duitse rolschaatssters en 1 Belgische rolschaatsster.

Op Vrijdagmiddag kwamen de Figuurrijdsters uit de klasse Cadet en Jeugd naar Zaandam voor hun 4 Figuren. In de klasse Cadet kwam niemand van Olympia in aktie, in de klasse Jeugd kwam Yessie Kusters en Brianne Prinsen op de baan voor hun 4 Figuren. Yessie reed een mooi eerste Figuur, maar het tweede Figuur reed zij niet geheel naar tevredenheid. Na Figuur 3 en 4, bleek dat zij net een paar 10'en te kort kwam voor een podiumplaats, waardoor zij 4e werd. Brianne begon een beetje stroef, maar hoe verder de wedstrijd vorderde, des te beter ging Brianne presteren. Na 4 Figuren sloot zij deze wedstrijd af op een 5e plaats.

Op zaterdag was het de beurt aan Colet Claessens om te laten zien wat zij in haar mars had. Colet heeft wel eens betere tijden gekend en moest toezien hoe de andere senioren hogere punten kreeg dan zij. Nadat alle punten bij elkaar waren opgeteld, kwam Colet op een 4e plaats uit. Met deze eindstand, kwam er ook een einde aan de discipline Figuren, waarna het Vrijrijden kon beginnen.

Mirthe de Goede en Romy van Lierop kwamen naar Zaandam voor hun lange kür. Mirthe reed een prachtige kür, goed uitgevoerde sprongen, passenseries en pirouettes en kwam in een sterk deelnemersveld, met alleen maar Nederlandse rijdsters, uit op een keurige 5e plaats. Romy reed voorzichtiger en viel een aantal keer, waardoor haar score met een paar 10'en naar beneden werd bijgesteld. Romy werd uiteindelijk 9e. Voor deze rijdsters was het een goede training omdat zij elkaar over 2 weken weer tegen komen in de volgende wedstrijd voor de Internationale klasse.

In de klasse Mini kwamen Bylana Coppens en Carolien van Grootel op de baan voor hun lange kür. Van de 13 rijdsters stond Bylana lang op nummer 1, maar moest toch toezien dat 1 Duitse rijdster toch nog betere punten kreeg voor haar kür. Met een mooie 2e plaats kon Bylana zeer tevreden zijn. De kür van Carolien werd met een aantal 10'en in minderingen gebracht waardoor zij op een laatste plaats eindigde in het klassement.

Op zaterdag werd ook nog de korte küren gereden van de Jeugd waar Melissa Verdonk en Yessie Kusters op de baan kwamen. In zo'n eerste wedstrijd is het nog een beetje aftasten en zoeken naar de juiste balans van de kür. Melissa werd net iets beter gewaardeerd dan Yessie, resp op een 6e en 7e plaats eindigden Melissa en Yessie. Zondag mochten ze hun lange kür laten zien. De lange kür telt 3x mee in het totaal klassement, dus er kon nog heel veel gewijzigd worden in de eindstand.

Op zondag kwamen de rijdsters en rijders terug voor de lange kür. In de klasse Jeugd werd het stuivertje wisselen van plaatsen voor de Olympia-rijdsters. De kür van Yessie werd met een paar 10'en hoger gewaardeerd, waardoor Melissa nipt achter Yessie eindigde in het klassement. Yessie bleef op de 7e plaats staan. In de Combinatie werd Yessie 4e.  Over 2 weken komen de rijdsters weer in aktie en kunnen dan opnieuw de sportieve strijd met elkaar aangaan.

Speciaal voor de prijsuitreiking kwam Bylana vanuit Mierlo naar Zaandam om haar beker in ontvangst te nemen.


Bylana, 2e bij de Mini's.

Klik hier voor de uitslagen.

Bylana van harte gefeliciteerd met je 2e plaats en de overige rijdsters proficiat met de behaalde plaatsen.


Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 14 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logosparkleflow.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.