Home
  • image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Spannende dagen voor Yessie en Tessa

De tweede nieuwsbrief over de Interland hebben Yessie Kusters en Tessa Machiels inmiddels ontvangen. Zij weten dat zij donderdag 9 oktober a.s. heel erg vroeg moeten opstaan, omdat zij om 7.15 uur in Valkenswaard met alle andere geselecteerde rijdsters, coaches, trainers en supporters in de bus stappen richting Darmstadt (Duitsland). Daar wordt van 9 t/m 11 oktober de Interland gehouden.

Donderdagmiddag staat om 13.30 uur de eerste training gepland voor het gehele Nederlands team. De Interland is een wedstrijd waar alleen het Vrijrijden op het programma staat. Op vrijdag trainen alle Pupillen van de deelnemende landen met elkaar en zo ook de andere categoriën. Op deze manier kunnen Tessa en Yessie al kennis maken met de concurrentie.

De Interland is jaren geleden opgericht door landen die tijdens een Europees Kampioenschap of zelfs Wereld kampioenschap te kort komen op de Europese landen zoals Italië en Spanje. De Interland wordt jaarlijks in een ander land georganiseerd, de Nederlandse equipe zal onder auspiciën gaan van de NRBB. Dit jaar is Duitsland het organiserende land. Naast deelnemers uit Nederland zullen ook de deelnemers uit België, Slowakije, Denemarken, Zwitserland, Kroatië en Spanje meedoen. Spanje behoort eigenlijk ook tot de toplanden, maar zal tijdens deze wedstrijd rijdsters/rijders afvaardigen die tijdens een EK/WK geen kans maken bij de concurrentie.

Voor Yessie en Tessa zal de voorbereiding voor de Interland een nieuwe ervaring zijn. Het zal voor beide rijdsters de eerste internationale wedstrijd zijn. Samen met moeder Monique, moeder Henny en trainer Tonnie zullen zij van Olympia naar de Interland gaan. Tessa en Yessie kunnen zich tijdens de Interland  meten aan de andere rijdsters van de andere landen. Ongetwijfeld zullen beide jonge rijdsters veel ervaring opdoen, uiteraard door het meerijden zelf, maar ook door naar de andere rijdsters te kijken. 

Op vrijdag, na de tweede training, volgt rond 16.15 uur de officiële opening, waarna om 17.00 uur de wedstrijd gaat beginnen. Als eerste zal de klasse Cadet van start gaan, gevolgd door Jeugd, Junioren en Senioren.

Op zaterdag 11 oktober is het de grote dag voor Yessie en Tessa. Om 09.00 uur zullen zij, in een groep van 11 Pupillen, aan de jury laten zien wie de mooiste kür rijdt. Daarna is het de beurt aan de aspiranten, waarna de lange kür van de overige klasses weer aan de beurt komen. De Pupillen en aspiranten rijden tijdens deze wedstrijd slechts 1 kür. 's Avonds rond 20.00 uur zal de sluiting zijn van de Interland. Hopelijk stappen Yessie en Tessa moe, maar voldaan en nog nagenietend van een mooie Interland in de bus richting Nederland. Rond 3 uur 's nachts zullen zij, als alles naar wens gaat, weer voet zetten op Valkenswaardse grond bij de rolschaatshal van VRC. Daarna snel naar huis, lekker slapen en als zij uitgeslapen en uitgerust zijn, zal er zondagmiddag nog enkele uurtjes met de Engelse trainer Paul getraind worden. Groot voordeel dat Yessie en Tessa zondagmiddag nog naar de hal komen, omdat zij zo aan iedereen hun Internationale verhaal meteen kan delen met de andere rijdsters van Olympia.

Tessa en Yessie geniet van de wedstrijd en maak er een mooie wedstrijd van. Zorg dat je tevreden terugkomt. Ook bij deze wedstrijd geldt: meedoen is belangrijk dan winnen (al zou dat natuurlijk wel heel erg leuk zijn).

Klik hier voor het tijdschema van de Interland 

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 15 gasten en één lid online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

plus.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.