• image
  • image
  • image
Previous Next

Nieuws

Yvon Swinkels Nederlands Kampioenschap Solodansen


Afgelopen vrijdag 19 en zaterdag 20 juni kwamen de solodansers van Nederlandse verenigingen  naar Moerkapelle om te strijden voor de hoogste podiumplaatsen en de titel Nederlands kampioen.

Vrijdagavond begon de wedstrijd met de 2 verplichte dansen in de categorie Cadet, Jeugd, Junior en Senior. De deelnemers waren gespannen, een NK is toch iets anders dan een gewone wedstrijd. In de klasse Cadet namen geen rijdsters van Olympia deel, in de klasse Jeugd namen Nelleke Knoops, Manon Pero, Sharon Pero, Yvon Swinkels en Senna Cobben deel, terwijl bij de Junior Beau Cortenbach op de baan kwam. Ook bij de Senioren is nog geen rijdster van Olympia.

In de categorie Jeugd eindigden Yvon, Senna en Nelleke na 2 dansen, met gepaste afstand op de overige rijdsters in deze categorie, op plaats 1 t/m 3. Sharon stond na 2 dansen op de 7e plaats en Manon sloot de rij op de 8e plaats. Bij de Junioren wist Beau op de 4e plaats te eindigen van de 5 rijdsters. Na de 2 verplichte dansen bleven de rijdsters van Olympia nog even zitten om naar de Senioren te kijken, zodat ze weten wat de toekomst hun zal brengen.

Op zaterdag was het de beurt aan de Espoirs. Romy van Lierop, Anne van Lieshout, Charlotte de Jong en Mirthe de Goede moesten vroeg uit de veren, zij moesten om 8 uur in Moerkapelle zijn voor hun 2 Verplichte Dansen. Charlotte presteerde het om exact gelijk te eindigen met Karen Barruchello (Nieuwegein). Romy eindigde op een 7e plaats, Mirhte op de 8e en Anne op de 10e plaats (van de 12 rijdsters).

De Supermini's (zonder Olympia rijdsters) kwamen daarna op de baan, gevolgd door de Mini's met Olympia-rijdsters Carolien van Grootel en Veerle Poppelaars. Carolien greep net naast het podium en eindigde op een 4e plaats na haar 2 Verplichte Dansen. Veerle eindigde op een 12e plaats, voor Veerle is dit haar eerste kampioenschap en zij kan tevreden terugkijken op dit NK. Zowel de Supermin's als de Mini's laten 2 Verplichte Dansen zien en zijn dan klaar met de wedstrijd.

De spanning was inmiddels te snijden in de categorie Espoirs, zou Charlotte of toch Karen aan het langste eind trekken. De ontknoping kwam en het bleek dat Karen net iets meer jurypunten voor haar Vrije Dans had gekregen dan Charlotte, een mooie 2e plaats voor Charlotte tijdens de NK. Romy, Mirthe en Anne bleven op dezelfde plaatsen staan als waar zij ook in het tussenklassement stonden.



In de klasse Jeugd was de spanning ook voelbaar. De Vrije Dansen werden met overgave gereden. Hoewel de Vrije Dans van Manon beter werd beoordeeld dan de dans van Sharon, bleef Manon toch op de 8e plaats staan en Sharon op de 7e plaats. Ook de tussenstand van de Verplichte dansen bleef ongewijzigd. Yvon werd voor het eerst in deze klasse Nederlands Kampioen, terwijl Senna en Nelleke resp. de zilveren medaille en bronzen medaille omgehangen kregen.


In de klasse Junior werd er nog stuivertje gewisseld bij plaats 4 en 5. Beau kon haar positie niet vasthouden en eindigde in het eindklassement op de 5e plaats.

Selectie Internationale wedstrijden
Na afloop van de prijsuitreiking werd de selectie voor de Internationale wedstrijden bekend gemaakt.
Voor de Europa-cup zijn geselecteerd:
Espoir: Charlotte de Jong
Jeugd: Yvon Swinkels en Senna Cobben

Voor de Internationale Danswedstrijd in Hettange
Mini: Carolien van Grootel
Espoir: Charlotte de Jong
Jeugd: Yvon Swinkels, Senna Cobben en Nelleke Knoops

Alle rijdsters van harte gefeliciteerd met de behaalde plaatsen en de genomineerden voor de internationale wedstrijden heel veel succes tijdens de voorbereidingen!!

Klik hier voor de uitslagen van dit NK

Er zijn 100'den foto's gemaakt door vele fotografen (waarvoor hartelijk dank), deze staan allemaal op facebook Rollerskate Photos

Om rechtstreeks naar de foto's te gaan:
Klik hier voor de foto's van vrijdag door Paul Cobben
Klik hier voor de foto's van zaterdag door Paul Cobben

Klik hier voor de foto's van vrijdag door Thomas Pero
Klik hier voor de foto's van zaterdag door Thomas Pero

Klik hier voor de foto's van zaterdag door Sharon Pero

Hoofdsponsor

ZOMERSHOW

Kalender

September 2016
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Wie is online?

We hebben 10 gasten en geen leden online

Sponsor ons gratis!

Sponsor ons gratis

Sponsoren

logosparkleflow.jpg

Foto en video

login

Om bij de ledenpagina, het submenu "ledeninfo" te kunnen bezoeken, dient u in te loggen.