Uitslag NK Vrijrijden en NRB Cup in Mierlo 14-15-16 juni 2019

NK Figuren 

Op vrijdag 14 juni vond het NK figuren plaats. Mirthe de Goede van RV Olympia behaalde bij de junioren een eerste plek, waardoor ze zich heeft geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen in Duitsland.

 NK vrijrijden

Op zaterdag 15 juni werd het NK vrijrijden gereden. Jill Bollars deed hier voor de eerste keer aan mij en behaalde bij de tots A een zevende plek. Zoë Geerts en Mila van de Pas reden in de klasse mini’s A en behaalden hier respectievelijk een vijfde en een zesde plek. Helaas net niet voldoende voor een plaats om geselecteerd te worden voor het EK.

 NRB Cup

Zondag 16 juni werd in de B-klasse de NRB cup gereden. Bij de espoirs B vrijrijden behaalde Anne van Lieshout een mooie tweede plaats en ook Suus Muller werd tweede bij de mini’s B vrijrijden en derde bij mini B solodans. Ook andere leden hadden hun uiterste best gedaan: Bij de tots B solodans werd Laura Verbeek zevende. Bij de mini’s B vrijrijden werd Fleur van de Ven 13e, Fabienne van Hout 16e, Kim Bollars 18 e en Nikki van Duijnhoven 19e. In de klasse espoirs B solodans werd Sterre van Wuijtswinkel 12 e, Annelinde Groot Nibbelink 14 e, Fleur van de Ven 16 e, Kim Bollars 17e, Mayra van Drueten 18e en Bindy Bemmelmans 20e.

DSC_0041

Derde plaats voor 50 Shades bij NK Show

Afgelopen zaterdag is het team van RV Olympia in alle vroegte vertrokken naar Almere om daar deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen showrijden. Tevreden kunnen rijdsters en trainsters terugkijken op een sportieve en gezellige dag. Olympia nam met 7 verschillende teams deel, en ieder team heft laten zien wat ze waard zijn. Uitstraling, gelijkheid en prachtige kostuum. Kosten noch moeite waren gespaard en er is heel hard voor getraind de afgelopen maanden.

Voor het kwartet 50 Shades of Grey zat er zelfs een podiumplaats in en zijn zij nu in afwachting van een eventuele selectie voor de Europese Kampioenschappen.

De overige uitslagen:
Kleine groep: 5e
Jeugdgroep: 8e
Grote groep: 6e
Jeugdkwartet 1: 6e
Jeugdkwartet 2: 8e
Kwartet MeToo: 6e
Kwartet 50 shades: 3e

 

IMG_4288Hierboven: het hele team na de prijsuitrijkingIMG_4303Jeugdkwartet 2

IMG_4281Jeugdgroep 2, vlak voor de start van de wedstrijd met een verdienstelijke 8e plaats!

IMG_4275

Nederlands Kampioenen gehuldigd

Rolschaatsvereniging Olympia is trots om drie Nederlands kampioenen in haar midden te hebben. Tijdens de eerste trainingsdag van het seizoen werd hier even kort bij stilgestaan en werden zij in het zonnetje gezet!

Mirthe de Goede werd kampioen in het figuurrijden in de klasse Cadet
Yvon Swinkels werd kampioen bij het roldansen in de klasse Junior

En in de hoogste klasse van Nederland, de Senioren, werd Colet Claessens Nederlands Kampioen Figuurrijden.

 

 

Fantastische 2e plaats voor Jeugdkwartet 1

Afgelopen zaterdag vond in een zinderend Topsportcentrum Almere het Nederlandse Kampioenschap Showrijden plaats. Het jeugdkwartet 2 mocht de tweede trede van het ere podium betreden en heeft zich hiermee dus gekwalificeerd. Het nummer bevatte tempo en moeilijke passen en werd door Mirthe de Goede, Anne van Lieshout, Romy van Lierop en Charlotte de Jong ook nog met veel uitstraling gereden, hetgeen door de jury als zodanig werd gewaardeerd. Hoewel niet in alle categorieën prijzen zijn behaald, waren de prestaties er niet minder om en kan Olympia tevreden terugkijken.

0344

Kleine groep: 5e plaats
Jeugdgroep: 5e plaats
Jeugdkwartet 1: 2e plaats
Jeugdkwartet 2: 11e plaats
Kwartet: 5e plaats
Grote Groep: 5e plaats

Al met al keerde Olympia moe maar voldaan terug naar Mierlo door de sneeuwstorm, waar zij pas om half 2 ’s nachts aankwamen door het slechte weer. De rijdsters hadden een gezellige en sportieve dag gehad en kijken samen met de trainsters uit naar het nieuwe seizoen.

Het bestuur en de showcommissie feliciteren uiteraard het jeugdkwartet 1 van harte met de behaalde podium plaats en wil alle betrokken vrijwilligers en supporters heel hartelijk bedanken!

IMG_2034

 

Drukbezochte vriendinnendag na de kerstvakantie

Op woensdag 11 januari organiseerde RV Olympia haar inmiddels bekende ‘vriendenmiddag’. Hierbij mochten alle leden en andere kinderen met interesse in het rolschaatsen een keertje meedoen om te proeven van deze mooie sport. Met meer dan 20 aanmeldingen kunnen we het een zeer geslaag evenement noemen! Gelukkig waren een aantal oudere leden bereid om mee te komen helpen zodat alle vriendinnetjes lekker konden rolschaatsen.

vriendinnendag 11 jan

Succesvolle kerstshow Rolschaatsvereniging Olympia

Afgelopen weekend werd sporthal de Weijer in Mierlo, net als ieder jaar in december, omgetoverd tot een sprookjesachtig kersttheater. Niet zomaar een theater, maar één met kerstbomen, lasers, lichten, stoom, glitter en zelfs een echte kerstman.

De kerstshow van rolschaatsvereniging Olympia was een groot succes. De vele trainingsuren van het afgelopen jaar waren zeker niet voor niets en het harde werken van alle vrijwilligers is de moeite waard geweest. Voor drie volle zalen presenteerde de rijdsters hun talenten op rolschaatsen en er kan dan ook teruggekeken worden op een zeer succesvolle show.

Zoals altijd was de generale repetitie er één met de nodige strubbelingen en verbeterpunten. Rijdsters te laat op de baan, doeken die bleven steken en zelf een gebroken teen. Maar the show must go on! Toen op zaterdagavond voor de eerste keer het decordoek open ging was hiervan tijdens de hele show niets meer te merken.

Telkens als het doek open ging werden de bezoekers verrast met mooie kostuums en prachtige decors. Zo stond er in het theater een grote taart en toen deze geopend werd kwamen de rijdsters tevoorschijn. In de koekjesfabriek zorgde de bakker ervoor dat de kleine koekjes in het gareel bleven. Een elegante groep zwanen streek neer in het theater van Olympia en ook konden de bezoekers mee swingen op verschillende vrolijke nummers.

Het hoogtepunt van de show was toch wel het kerstnummer waarin alle rijdsters te zien waren, van de jongste leden tot de ervaren senioren. De hele baan was gevuld met rijdsters in kersttenue die allen een cadeautje in hun hand hadden. Op het juiste moment kwamen uit de cadeautjes ballonnen tevoorschijn en hiermee werd het echte kerstgevoel alvast voor de bezoekers gecreëerd. De show werd afgesloten met het spetterende nummer ‘Gold’. Gouden kostuums met veren en heel veel lichtjes. Eén en al goud, want dat is wat alle rijdsters en vrijwilligers waard zijn!

Rolschaatsvereniging Olympia kan trots terugkijken op drie geslaagde avondvullende voorstellingen en ook voor volgend jaar zit alweer een nieuwe show in de planning!