We did it again – met foto’s

Toegevoegd op maandag 21 december:
Op de volgende link zijn de eerste foto’s te zien van de kerstshow. De foto’s zijn gemaakt door Heinz Trebuth, fotograaf van de Brandevoorter fotoclub.http://www.lightandshadow.nl/bilder/kerst2009/index.html

Ongelofelijk, wat een prachtige show! Het ene shownummer nog mooier en nog beter dan het andere! Hoe krijgen jullie het toch ieder jaar toch weer voor elkaar! Wat een kostuums, wat een decorstukken, prachtig! Zo maar een paar kreten die bezoekers aan de organiserende vereniging gaven na afloop van één van de drie super mooie PLUS kerstshows.

Vrijdag 18 december begon het transport van alle kostuums, van de decorstukken, de decordoeken, het licht, het geluid, de catering en alles wat nodig is voor een spectaculaire rolschaatsshow. Nadat er vrijdag de gehele middag en avond is doorgewerkt, werden op zaterdag de eerste leden om 9 uur verwacht. Nog even trainen met de attributen, voordat de echte generale begint.

Voor, tijdens en na de generale werd er achter de schermen nog veel en hard gewerkt. De rijdsters werden door de visagie dames in de make-up gezet, de haren werden door de vele moeders ingevlochten of in een knot gemaakt. De werkgroep had het druk met de decorstukken, de catering begon al vroeg met het smeren van de broodjes en het opwarmen van de heerlijke soep, zodat de inwendige mens ook op zijn tijd aan de beurt kwam.

De generale werd een generale zoals een generale hoort te zijn, een paar foutjes, een paar onduidelijkheden achter de schermen, maar vooral veel plezier. Na de generale was er tijd voor ontspanning. De harde werkers werden door de cateringcommissie op tijd voorzien van een hapje en een drankje, de rijdsters hadden tijd om zich te ontspannen of om zich even helemaal uit te kuren op de baan door een spelletje verstoppertje. Toen de klok half 7 sloeg werd het stil op de baan, de rijdsters werden gevraagd om zich om te kleden en de spanning begon op te lopen. In de voorverkoop waren vele kaartjes verkocht en toen de deuren open gingen, bleek al snel dat de gehele tribune gevuld was.

De show begon met een wervelende opening. De Bolero van Ravel werd door 25 rijdsters vertolkt. Rijdsters stonden als beelden opgesteld en iedere keer als er een muziekinstrument bij kwam, kwam er één of meer rijdster(s) erbij, totdat het geheel van 25 rijdsters op de baan verschenen. In goudkleurige pakken werd een formidabele opening neergezet.

De Angels reden een super mooi shownummer, gevolgd door de solo van Kelsey. De Groep van 12 vertolkte het schitterende shownummer met dobbelstenen. Dobbelstenen rollen over de tafel, de 12 rijdsters rolden over de baan, en hoe! Op mooie spetterende muziek, werden vele draaibewegingen gemaakt, alsof de rijdsters in een beker zaten waar de dobbelstenen uit gerold kwamen. Op reusachtige dobbelstenen kwamen de rijdsters nog even de baan opgerold.

Na dit spetterende shownummer werden de Internationale gasten Nick Loader en Carina Storkey aangekondigd. Dit danspaar, van wereldniveau, reed in de show 2 dansnummers. Op een spectaculaire manier liftte Nick zijn partner Carina in de lucht en het volgende moment stond ze weer op de baan. Een knipper met je oog en er werd iets gemist. Ongelofelijk wat deze 2 dansers het publiek hebben laten zien.

Vier boefjes die het fijn vinden om door de politie te worden opgepakt en achter de tralies te belanden werd door het Cadet Kwartet vertolkt. De attributen, het decordoek, de kostuums, de bewegingen, de muziek, alles klopte aan dit shownummer. Een verhaal vertaalt in een prachtig shownummer, een genot om naar te kijken.

Negen dansers en 1 rolschaatsster. Diverse liedjes van de King op Pop, Michael Jackson, passeerden de revue. Kylie v.d. Berg bracht op een schitterende wijze een ode aan Michael Jackson. In dit shownummer liet Kylie zien dat dansen en rolschaatsen zeer goed samen gaan.

Het laatste shownummer voor de pauze. De pupillen mochten beginnen met het Country nummer. Twee grote saloons stonden als decorstuk in het theater. Het shownummer liep goed in elkaar over. De pupillen waren klaar en de aspiranten kwamen al uit de saloon om hun shownummer te laten zien. Als derde nummer kwamen de Senioren uit de saloon. Sexy cow-girls lieten zien dat het wilde westen van vroeger nog niet zo verkeerd was. Als laatste cow-girls en cowboy groet kwamen alle leden, samen met Die Milka’s nog een keer op de baan om met zijn allen een indrukwekkend shownummer neer te zetten.

Na de pauze werd er snel verder gegaan met de Grote groep. Reusachtige flamingo’s kwamen op de baan. Strakke, maar vooral ook sierlijke bewegingen lieten de rijdsters zien aan het publiek. Een mooi uitgevoerd shownummer, wat na de show veel lof kreeg. Na dit indrukwekkende shownummer kwamen 2 tuinmannen en 16 bloemen op de baan. Nadat de tuinmannen de bloemen water hadden gegeven kwamen zijn tot leven. Een aandoenlijk shownummer, waar de rijdsters vooral ook op zoek waren naar de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s op de tribune. Af en toe een kleine groet tussendoor maakte het shownummer helemaal aandoenlijk.

Stephie Wiering veranderde gedurende haar shownummer van een slechte demon in een lieve engel, maar het Demon-stukje was nog niet helemaal uit haar lijf, want op het laatst liet de engel toch nog weer een stukje demon zien. Op een fabelachtige wijze heeft Stephie haar shownummer neergezet.

Levende potloden, een supergrote potlodendoos, strakke bewegingen warend de ingrediënten van The art of Pencils, de Cadetgroep. Veertien potloden kwamen uit de doos, rolschaatsend met een supergrote potlood op de rug stalen zij de show. De orginaliteit van dit shownummer scoorde zeer hoge ogen bij het publiek. Vele complimenten werden er gegeven over de invulling van dit shownummer. Hoe komen potloden tot leven in een shownummer, wel op de wijze waarop de rijdsters dit hebben neergezet.

Na de cadetgroep werd het weer tijd voor onze Britse gasten. Zaterdagavond met een primeur, Nick en Carina hadden een nieuwe dans ingestudeerd, die zij nog niet voor publiek had gereden. Het publiek zat op het puntje van zijn/haar stoel om de gehele dans te kunnen volgen. De ene lift was nog niet geweest, of Carina werd al weer de lucht in getild. Met zoveel souplesse en kracht, werd een dans van wereldformaat gereden.

De poppenspelers Stephie en Kylie wisten in het Groot Kwartet de poppen Fleur en Tessa nog maar net in bedwang te houden. Nadat Fleur en Tessa op een speelse wijze de koffers uit waren getild, moesten zij precies zo rijden zoals de poppenspelers dat ook deden. Fictief zat er een touwtje tussen de handen van de poppenspelers en de poppen. Een technisch zeer moeilijk nummer, met vele snelle passen en bewegingen werd op een voortreffelijke wijze neergezet. Ook hier weer een groot compliment van vele bezoekers voor dit shownummer.

De grote hits van Abba werden door Veronique Driessens en Kristy Janssens op een spetterende wijze neergezet. Oude tijden herleven weleens. Met dit shownummer werd er door het publieke met weemoed teruggekeken naar de jaren dat Abba zeer populair was.

Na de bekendmaking van de loterij, werd het begin gemaakt van het grote slotnummer. Een kerstgevoel krijg je al snel van de kleuren rood en wit, dit waren dan ook de hoofdingrediënten van dit shownummer. Het begin van het shownummer was aandoendlijk en ontroerend. De 6-jarige Loes van Schijndel was de kerstman kwijt en op zeer sentimentele muziek ging Loes de Kerstman zoeken. Gelukkig vond zij hem en kon het kerstfeest beginnen. Sterren zijn belangrijk met Kerst en dat was dan ook het thema voor dit slotnummer. In alle opzichten kwam het element ster weer naar voren. Het rode kanten jurkje was een ster, zowel bij de Aspiranten als bij de Senioren, de hoed was een ster en de rijdsters met de “grote jurken” hadden ook nog eens een grote ster op de rug. Maar de echte sterren begonnen te stralen, nadat de lampen in de zaal gedoofd werden en de sterren de lichtjes aanmaakten, overal zag je sterren en die straalden allemaal van top tot teen! Als huzarenstukje kwamen alle pupillen ook nog eens met een ster de baan op gereden. De kerstgroet van Olympia was tijdens dit shownummer duidelijk zichtbaar.

En zo ging dat zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond. De shows werden op een voortreffelijke wijze gepresenteerd door Nikki Barten. Ruim 1300 bezoekers zijn getuige geweest van deze spetterende PLUSkerstshow. Door de hevige sneeuwval op zondag was de angst dat vele bezoekers thuis zouden blijven, maar gelukkig voor Olympia is dit slechts bij een handje vol mensen gebeurd. Vele (lees; zeer vele) bezoekers zijn door de sneeuw gekomen om de 6e kerstshow te komen aanschouwen en daar hebben ze zeker geen spijt van gehad, gezien alle complimenten die de showcommissie na de show in ontvangst mocht nemen.

Het was in 1 woord geweldig! Wat is het toch een genot om tijdens dit weekend met zoveel vrijwilligers (en dat zijn er veel) te mogen werken aan zo’n geweldig evenement. Op het einde van de show zijn alle vrijwilligers van de catering, de glittermoeders, de naaisters, de werkgroep, de rijdsters, de trainsters en alle andere betrokkenen bedankt voor al het werk wat zij de afgelopen maanden, maar zeker ook dit weekend, hebben geleverd. CHAPEUA voor allemaa!

En dan is het voorbij en wordt alles weer ingepakt en afgebroken. Nadat het eerste transport alweer naar het naai-atelier is gegaan, wordt er in de sporthal met man en macht gewerkt om het theater weer terug te brengen naar een kale sporthal. Nog even met zijn alleen een frietje en een snack eten en daarna weer vlug aan het werk.

Tijdens de 3 shows zijn er vele foto’s gemaakt door de fotograven van de Brandevoorter Fotoclub. Deze foto’s, worden nadat ze allemaal zijn uitgezocht,  op een foto-cd gezet die tzt te bestellen is. Remco Klaassens heeft tijdens de zaterdagavond show vele foto’s gemaakt. Klik hier voor een kleine impressie van de show in vogelvlucht met één of meerder foto’s van ieder shownummer.

Remco, hartelijk dank voor het maken van de foto’s.

Het is nu inmiddels 02.00 uur dat de laatste letters van dit verslag getypt worden.

Namens het bestuur, maar zeker ook namens alle leden, wordt u allen zeer prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2010 toegewenst.

Geef een reactie