3 prachtige kersthows

3prachtigekerstshow1

De PLUSkerstshow 2010 zit er weer op. Wat een gewelidig weekend met alle leden en vrijwilligers van Olympia. Drie schitterende shows, die bol stonden van goed uitgevoerde shownummers, prachtige kostuums en decorstukken.

Een “wauw”-gevoel heerste zondagavond 19 december 2010 na de derde rolschaatsshow bij de rijdsters, de trainsters, de vrijwilligers en ook bij het publiek. “Wauw” omdat Olympia met alle leden, de vele vrijwilligers bij de werkgroep, de vele omkleed-vrijwilligers, de vele leden van de cateringcommissie weer een prachtig weekend achter de rug hebben. Werkelijk alles was tot in de puntjes geregeld.

De Generale ging zoals een generale behoort te gaan, niet helemaal vlekkeloos! Maar een slechte generale betekent een goede uitvoering! En dat was het. Zaterdagavond zat de zaal goed vol, ruim 400 bezoekers kwamen de PLUSkerstshow bewonderen, terwijl zondagmiddag en -avond nog eens ruim 800 bezoekers op de tribune plaatsnamen. De bezoekers hadden ogen te kort om alles te kunnen gadeslaan. Tijdens ieder shownummer was er veel bedrijvigheid op de baan, links waren er rijdsters, maar ook rechts. Ieder shownummer werd bekroond met een luid applaus, wat de rijdsters en rijder van olympia weer de kracht gaf om het volgende shownummer weer te spetteren.

3prachtigekerstshow2

De opening van de show was dit jaar een ode aan Elvis Presley. Veronique Driessens kroop in de huid van Elvis en tijdens het rolschaatsen zong zij alle liedjes ook nog mee. Stephie Wiering en Kristy Janssens stonden Veronique bij in de opening. Maar zij waren niet alleen! Maar liefst 28 fans kwamen ook nog op de baan om een shownummer te rijden, maar ook nog een gezamelijk nummer. Op een medley van bekende liedjes van de grootheid kwam het publiek vast in de stemming. Nadat Elvis was afgelopen kwam Nikki Barten, de presentatrice van de kerstshow, op de baan. Nikki werd vrij snel onderbroken door een brutaal meisje wat uit het publiek gelopen kwam. Zij vertelde Nikki dat ze graag mee wilde doen. Op de vraag van Nikki of ze wel kon rolschaatsen antwoordde het meisje “ja, ik heb thuis heel erg goed geoefend”. Hierna werd soliste Charlotte de Jong (8 jaar) aangekondigd als “surprise” van de kerstshow.

3prachtigekerstshow3

Na de prachtige solo werd er stil gestaan bij alle drukte van de dag. Opstaan, douchen, opmaken, eten, naar het werk gaan, de krant lezen, op kantoor werken en na een drukke dag weer terug naar huis. Dit alles werd op een geweldige manier uitgebeeld. Compleet met een koffertje waar alle “ingredienten” in verwerkt zaten werd dit shownummer door 12 rijdsters uitgevoerd in het shownummer “City live”.

De Russische clown Popov had even tijd om tijdens de PLUSKerstshow een leuke komesische act neer te zetten. De spotlight was het belangrijkste van Popov. Iedere keer ging Popov, gereden door Kristy Janssens, op zoek naar de spotlight. De clown kreeg het zelfs voor elkaar om de spotlight in haar tasje te vegen en mee te nemen achter de schermen. Deze act werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Het volgende shownummer werd live begeleid door zangeres Marloes Verduin. Marloes zong het prachtige Use Somebody van Laura Janssen, terwijl Stephie Wiering haar ziel en zaligheid in deze solo legde.

3prachtigekerstshow4

Vier tieners brachten het shownummer “It’s Electric”, wat over de elektriciteit gaat. Een wereld zonder elektriciteit is bijna niet meer voor te stellen, maar toch presteerde het Klein Kwartet wat er gevoeld wordt met elektriciteit.

Het Kerstverhaal werd op een geheel andere wijze uitgevoerd. Relaxed in een heerlijke stoel bij de openhaard vertelde Nikki een kerstverhaal. Tijdens het voorleesverhaal kwamen verschillende groepen op de baan. Een interaktie tussen presentatrice en de leden, werd goed ontvangen bij het publiek. De IJskoniging (Colet Claessens) had besloten dat er geen kerstsfeer in de wereld zou zijn dit jaar. Gelukkig wist de Kerstman de verlichte Kerstster, Fleur Renne (11 jaar), op tijd te vinden en kon het kerstfeest toch op tijd beginnen.

3prachtigekerstshow5

Na de pauze kwam de Grote Groep op de baan. Maar liefst 20 straatmuzikanten maakten op 4 verschillende muziekinstrumenten het gehele shownummer muziek. Van zo’n grote groep muzikanten wordt je wel vrolijk.

3prachtigekerstshow6

De jongste leden (ook wel de Pupillen van de vereniging) reden op de bekende muziek van de Indische waterlelies uit de Efteling een adembenemend shownummer. Begeleid door de tovenaar en ondersteunt door een heuse trollenkoning was het Efteling plaatje compleet.

3prachtigekerstshow7

Paris Hilton is er niets bij. De 7 chique “dames” van Olympia hadden nog meer glitter en glamour dan Paris Hilton, zelfs de hondenmand is groter. Dat moet ook wel, gezien het “hondje” wat in de mand zat. Een shownummer met een komische noot waar het gezegde “de baas gaat op zijn hond lijken” perfect werd uitgevoerd. Nog maar net bekomen van de glitter en glamour kwam het Groot Kwartet op de baan. Kwartet is normaal met 4, onze rijdsters kwamen met 12 op de baan maar soms waren het er ook 8. De rijdsters droegen in ieder hand een evenbeeld van zich zelf. Vele complimenten volgden na de shows over dit goed uitgevoerd shownummer. Een prachtige opsteker richting de Nederlandse Showkampioenschappen, waar dit shownummer aan zal deelnemen.

3prachtigekerstshow8

Zoals Mary Poppins uit het Scheveningse theater uit de lucht komt “vallen” met koffer en paraplu, zo kwam Mary Poppins (Kristy Janssens) vanaf boven het theater naar beneden. In de top van het theater hangen was niet echt een pretje, maar Kristy heeft het voor dit shownummer allemaal over gehad. Toen Kristy weer veilig aan de grond stond, kon zij “uit haar dak gaan” op de baan. Ondersteund door de dansers van studio LOL uit Helmond werd er een prachtig shownummer neergezet door Kristy.

3prachtigekerstshow9

Alweer aangekomen bij het laatste shownummer van de 7e Kerstshow. Het publiek werd meegenomen naar Rusland waar de strenge winter zijn intrede had gedaan. In werkelijk prachtige kostuums en een schitterend decor, geïnspireerd door het Kremlin, kwamen maarliefst 21 rijdsters op de baan om een typische Russische dans te laten zien. Dit shownummer bestond uit 4 delen. De 21 rijdsters werden opgevolgd door de Aspiranten. Uit een grote Matrousjka kwamen maarliefst 16 kleine matrousjka’s uitgerold. Een prachtig gezicht! De Pupillen sloten met een eigen shownummer het eerste gedeelte af, waarna de echte Grand Finale kon beginnen. Compleet met de verlichting werd het één groot sterrenfeest waar alle leden van Olympia stonden te stralen op de baan, waarna een stevig applaus volgde. Een compliment aan alle rijdsters en rijder dat dit shownummer op voortreffelijke wijze werd neergezet.

3prachtigekerstshow10

Tijdens de show wordt er achter de schermen hard gewerkt door de vele vrijwilligers van de werkgroep en de omkleed-moeders/vriendinnen/schoonzussen. Na ieder shownummer veranderd het decor en is er ook regelmatig een nieuw decordoek te zien. De leden krijgen na ieder shownummer andere kostuums aan en soms moet dit binnen3 minuten geregeld zijn. Rolschaatsen uit, kostuum uit, ander kostuum aan, rolschaatsen aan, accesoires in het haar en meteen weer klaarstaan achter in het theater. Ja, het is soms hard werken. Voordat de show daadwerkelijk kan beginnen, moeten alle rijdsters en rijder in de make-up gezet worden, daar zorgt onze visagie-commissie voor. Ieder lid wordt mooi opgemaakt en voor sommige rijdsters is er nog iets extra’s; de steentjes bij de ogen.

Maar buiten al deze talloze vrijwilligers kan een show niet goed draaien als er geen aandacht is voor de inwendige mens. De cateringcommissie zorgde voor het eten en drinken voor zowel de vrijwilligers als de sporters. Vanaf vrijdagmorgen t/m maandagmiddag werden de vrijwillgers in de watten gelegd met vele lekkernijen, maar uiteraard ook met zeer gezonde voeding. Een compliment voor deze commissie!

Al met al kan Olympia terugkijken op drie geweldige shows. Er zijn honderden foto’s gemaakt van de verschillende shows. Zodra de foto’s zijn uitgezocht en op de juiste volgorde zijn neergezet, wordt de foto-cd gemaakt en kan deze besteld worden. Ook zijn er dvd-opnames gemaakt, deze zal tzt ook te bestellen zijn. Dit zal op de site vermeld worden.

Alle rijdsters, trainsters, vrijwilligers, presentatrice, cateringcommissie, visagie-commissie heel, heel, heel erg bedankt voor jullie bijdrage voor dit onvergetelijke weekend. Jullie kunnen trots zijn op wat jullie met zijn allen hebben neergezet.

Lilian Cortenbach heeft foto’s gemaakt van achter de schermen. Klik hier voor deze foto’s. Indien er nog meer foto’s van achter de schermen binnen komen, worden ze in dit foto-album erbij gezet.

Geef een reactie