We did it again

Foto’s toegevoegd, zie onderaan het verslag (20 december 2011)

Het zit er weer op! Alles is weer ingepakt en alles is  weer opgeruimd. Zondagavond is er weer met man en macht gewerkt om alles binnen 4 uur nadat de show was afgelopen op te ruimen. Maar voordat dit alles zover was, hebben ruim 1350 bezoekers kunnen genieten van drie geweldige rolschaatsshows.

Maar liefst 13 rijdsters beleefden hun première tijdens deze 8e Kerstshow. Nog nooit hadden zij voor zoveel publiek mogen rijden en dan ook nog eens in een prachtig aangeklede sporthal. Dit jaar had de werkgroep opnieuw uitgepakt; zelfs de zijkanten waren voorzien van zwarte doeken, zodat het lichteffect nog beter tot zijn recht kwam. Sommige rijdsters waren zenuwachtig, anderen waren “cool”, maar ze reden allemaal de sterren van de hemel. Zaterdagavond was de eerste show. Deze verliep op “rolletjes”, het publiek heeft kunnen genieten van alle shownummers. Het ene hoogtepunt volgde het andere hoogte punt op, technische nummers werden afgewisseld met ontroerende shownummers. Ieder shownummer werd rijkelijk beloond met een groot applaus.

Zondagmiddag was de sporthal tot de nok toe gevuld met publiek, de extra stoelen en zij-tribunes waren nog niet voldoende om iedereen een plaats aan te kunnen bieden, er moesten nog stoelen bijgezet worden. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een wervelende show. Zowel voor als achter de schermen verliep alles goed, soms relaxed, soms een beetje stress. In de kleedkamer werd over en weer geholpen. Voor de Grote finale werd zelfs de hulp ingeroepen van een aantal werkgroepleden, om de rijdsters binnen “no-time” weer klaar te hebben voor de lichtjesparade.

En dan zondagavond; de laatste show. Voor deze show worden sponsoren altijd uitgenodigd en zij komen massaal naar deze show om te kijken wat de leden het afgelopen jaar weer bij hebben geleerd. Hoofdsponsor van deze Kerstshow was dit jaar voor het eerst Van den Pauwert Architectenbureau uit Eindhoven; ook volgend jaar verbind Van den Pauwert weer zijn naam aan de 9e Kerstshow. De zaal zat jammer genoeg niet helemaal vol, maar dat mocht de pret niet drukken. De rijdsters deden er nog een schepje boven op en lieten zien wat zij waard zijn. Het publiek genoot en na de show waren er vele complimenten voor de rijdsters, maar zeker ook voor de showcommissie die de show “tot leven brengt”.

Als het publiek naar huis gaat en de volle verlichting gaat weer aan, dan wordt er hard gewerkt om alles weer af te breken en op te ruimen. In de kleedkamers wordt tijdens de show alles al opgeruimd, zodat zo snel mogelijk alles in de trailer gezet kan worden om alle dozen en kledingrekken weer terug te brengen naar de Brugstraat. De cateringcommissie bakte tijdens de “opruim-uren” nog lekkere snacks om de hongerige maag te stillen. Daarna werd er weer volop gewerkt. Klokslag 12 uur was de sporthal leeg, opgeruimd en klaar voor gebruik voor de volgende huurders.

Vele vrijwilligers hebben dit weekend klaar gestaan om er een onvergetelijk weekend van te maken. Bedankt showcommissie, Bedankt werkgroep, Bedankt catering, Bedankt licht en geluid, Bedankt cateringcommissie, Bedankt kleedkamer-hulp, Bedankt fotografen, Bedankt vidoegrafen, en Bedankt alle vrijwilligers die hier niet genoemd worden. De rijdsters maken de show voor de schermen, maar alle vrijwilligers achter de schermen hebben ook een zeer belangrijke rol in het hele gebeuren. En dat mag zeker niet vergeten worden!

Van de drie shows zijn 100’en foto’s gemaakt en is er een professionele video-film gemaakt. Zodra deze klaar zijn, wordt dit kenbaar gemaakt via het clubblad en uiteraard via de site. De goepsfoto is inmiddels doorgestuurd. Klik hier voor de groepsfoto.

Klik hier voor de foto’s van fotograaf Piet Modderkolk. Dit is slechts een selectie van de 100’en foto’s die gemaakt zijn. De overige foto’s worden op de foto cd gezet. Ook Heinz Trebuth foto’s gemaakt. Klik hier voor de link van de site van Heinz. Ook dit is slechts een selectie van de alle gemaakte foto’s. De foto’s van Cor Vitalis worden later op de site gezet en uiteraard ook op de foto cd.

Maandagavond nog een gezellige borrel met alle vrijwilligers en dan kan Olympia zich gaan opmaken voor de 9e Kerstshow op 22/23 december 2012.

Voor nu hele fijne feestdagen en een goed, gezond en sportief 2012!

Geef een reactie