Mirthe en Yessie Nederlands Kampioen

Het Nederlands Kampioenschap Kunstrolschaatsen van afgelopen weekend gaat de boeken in als een succesvol kampioenschap voor Rolschaatsvereniging Olympia uit Mierlo. De vier deelnemende Olympia rijdsters namen maarliefst vijf medailles mee naar huis.
Het enige wat jammer was, was dat er maar vier rijdsters geselecteerd waren van Olympia. De SBK heeft dit jaar streng geselecteerd op wie er wel/niet mochten deelnemen aan dit kampioenschap wat idoor KRC Rolling in Nieuwegein werd georganiseerd. De aankleding was in stijl, rood-wit-blauw en oranje voerden de boventoom.

Zaterdag stond in het teken van de discipline Figuren. In de vroege morgen kwamen de Figuurrijders naar Nieuwegein om te strijden voor de podiumplaatsen. In de klasse Cadet maakte Mirthe de Goede het zeer spannend. In een klasse met 5 rijdsters is de concurrentie groot. Na de eerste drie verplichte Figuren stonden drie rijdsters zeer dicht bijelkaar. Het laatste Figuur moest de doorslag geven. Mirthe had haar zenuwen het beste onder bedwang en liet een perfect vierde Figuur zien, wat resulteerde in een Nederlandse titel bij de Cadet. Proficiat Mirte!

In de klasse Junior streden Yessie Kusters en Birgit van Berlo (Beek en Donk) om de eerste plaats. De spanning was te snijden, de rijdsters waren zeer gewaagd aan elkaar. De eerste twee Figuren waren in het voordeel van Birgit, het derde Figuur voor Yessie, zodat het vierde Figuur ook in deze wedstrijd de beslissing moest brengen. De punten van Yessie waren beter en nadat de punten van de vier Figuren bij elkaar waren opgeteld, bleek dat het puntenaantal van Yessie hoger was, dus Nederlands Kampioen! Proficiat Yessie!

Ook in de klasse Senioren was er een medaille voor Olympia. Colet Claessens streed in een klasse met zes Senioren om de podiumplaatsen. Colet moest echter toezien dat meervoudig Nederlands Kampioen Dyana van de Doelen (Kerkdriel) dit jaar weer de sterkste was. Colet eindigde op een zeer verdienstelijke tweede plaats. Proficiat Colet!

Na het Figuren begonnen de korte küren van de discipline Vrijrijden. Op zaterdag de korte küren, op zondag de lange küren. Mirthe reed een mooie korte kür in de klasse Cadet, zij eindigde op een vierde plaats van de zes rijdsters. Helaas ging het op zondag een stuk minder, waardoor ze twee plaatsen zakte in het eindklassement.

Yessie en Melissa Verdonk streden samen met Lisa van Trigt (Nieuwegein) om de podiumplaatsen. Lisa pakte de eerste plaats na de korte kür, Yessie reed een mooie kür en eindigde op een tweede plaats. Melissa sloot de rij op een derde plaats. Lisa gaf haar koppositie zondag niet meer af en ook Yessie en Melissa bleven op dezelfde plaats staan. Proficiat Yessie en Melissa

De vier rijdsters van Olympia kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op dit NK.

Klik hier voor uitslagen van dit kampioenschap

Foto’s van de prijsuitreiking van het Vrijrijden worden zsm geplaatst.

nkk16figcym

Geef een reactie