Kerstshow 2015 met Koninklijk tintje

Rolschaatsvereniging Olympia kan weer terug zien op 3 prachtige uitgevoerde shows welke in het weekend van 19 en 20 december jl. werden opgevoerd in “theater De Weijer” te Mierlo.
Maandenlang wordt naar dit hoogtepunt toegewerkt en wederom zijn alle rijdsters en vrijwilligers erin geslaagd om een topevenement neer te zetten. Het was weer een feest, compleet met de prachtigste kostuums, de mooiste decorstukken/doeken, het professionele Licht en Geluid en natuurlijk de schitterende shownummers op bijpassend muziek met een goede choreografie.

De show werd geopend door de Marine. Op een groot schip meerden de matrozen aan in de haven van Sporthal de Weijer. Nadat de Senioren veilig vaste land onder hun rolschaatsen hadden, konden zij laten zien waarvoor zij naar Mierlo waren gevaren; een spetterende opening op de muziek van de Star Sisters.

kerstkoningmidden
Meteen na de opening kwamen Nelleke, Brianne, Yvon en Senna terug op de baan om onder de verlichte deurstijlen te gaan staan in hun zeer sprankelende blauwe pakken. Uptown Funk kreeg een nieuwe betekenis tijdens dit shownummer. Snelheid, techniek en acrobatische kunsten waren de ingrediënten van dit shownummer, wat werkelijk prachtig werd gereden.

kerstkoning2
Jeugdgroep 2 presenteerde zich als “Coca-cola-rijdsters”. Uit 2 grote blikken cola kwamen de rijdsters te voorschijn. Op de bekende muziek uit de reclame van Coca-cola werd een mooi shownummer gereden.

3jeugdgroep22016
De Kleine Groep kwam als showgirls van een trap af voordat zij aan hun shownummer konden beginnen. Dat Broadway niet ouderwets is, lieten de rijdsters van deze groep zien. In moderne kostuums reden zij een shownummer anno 2015!

4kleinegroep2016
In een hoogtempo werd doorgegaan met de show, maar ook achter de schermen was dit het geval. Romy moest van de showgirls meteen doorgaan in het shownummer La dernière danse, echter wel in een ander showkostuum. De vier jonge rijdsters lieten de laatste dans zien, alsof zij voor het laatst op hun rolschaatsen stonden, gelukkig is dit niet het geval!

5jeugdkwartet22016
Yvon en Yessie zaten daarna klaar op een verlichte schommel. In een werkelijk prachtig duet reden zij de sterren van de hemel in “Angel’s Wings”. Grote vleugels gaven het gevoel alsof ze echte Engeltjes waren. Met veel gevoel werd dit shownummer gereden, de bewegingen waren op elkaar afgestemd, waardoor het een “kippenvel”-momentje tijdens deze show werd.

6duo2016

 
In “A Christmas Carol” was Vera omgetoverd tot Scrooge. Zij had het erg moeilijk met het feit dat de Kerst weer voor de deur stond. De Geest van de Eenzaamheid (Sharon) liet zien dat Kerst gezelligheid met zich meebrengt en dat hij niet alleen hoeft te zijn. De Geest van de Hebberigheid (Beau) liet Scrooge zien dat hij vroeger verkeerd bezig was. Tijdens het hele Kerstverhaal lieten rijdsters in verschillende samenstellingen het leven van Scrooge zien zoals het er vroeger altijd aan toe ging. De Geest van kwaad en goed (Stephie) gaf Scrooge de keuze; kwaad blijven en alleen, of vrolijk worden en met zijn allen Kerst vieren. Scrooge koos toch maar voor het laatste.

Daarna kwam er vrolijkheid in het leven van Scrooge en werd het Kerstverhaal afgesloten met de vele kadootjes en vrolijkheid van Kerst!!

Geef een reactie