Werkgroep

Werkgroep-avonden

De werkgroep, onder leiding van Toon Verbakel, is verantwoordelijk voor de decorstukken en decordoeken die gebruikt worden voor de Kerstshow. De werkgroep krijgt via de showcommissie te horen wat de plannen voor het nieuwe jaar zijn. De hoeveelheid, de maten en de kleuren worden allemaal besproken tussen de showcommissie en de werkgroep. Soms worden er ook ideeën vanuit de werkgroep naar voren gebracht en al brainstormend komen de ideeën op tafel.

Eerst wordt gekeken of de ideeën uit te voeren zijn. Soms wordt internet geraadpleegd om een beter beeld te krijgen van de bedachte ideeën. Indien er een decordoek gemaakt wordt, wordt de tekening gemaakt waarna deze via een beamer op het decordoek (afm. 5 x 15 meter) geprojecteerd wordt, waarna de lijnen overgenomen kunnen worden. Daarna worden de doeken gespoten.

De decorstukken en decordoeken worden in de werkplaats van Janssens Interieurbouw in Mierlo (Brugstraat 81) gemaakt. Een groep enthousiaste vrijwilligers werkt op woensdagavond na de zomervakantie tot aan de kerstshow hard om de decorstukken steeds meer vorm en/of de doeken steeds meer kleur te geven.

Zodra er in de werkplaats aan de decorstukken/doeken gewerkt wordt, ontvangen alle leden een persoonlijke email, zodat iedereen op de hoogte is van de planning van de werkgroep.

Naast de decors worden ieder jaar zo’n 200 nieuwe kostuums gemaakt voor de kerstshow. Deze kostuums worden ook in het pand van Janssens vervaardigd, onder leiding van Jeanne, maar ook vele vrijwilligers werken hier thuis nog vele uren aan om in December weer een fantatische show neer te kunnen zetten.