Algemeen

Rolschaatsen:

rolschaatsVoor het kunstrolschaatsen heb je speciale kunstrolschaatsen nodig, ze lijken het meeste op kunstijsschaatsen, maar dan uiteraard met wielen. Dames/meisjes rijden op witte rolschaatsen, heren/jongens meestal op zwarte of witte. Regelmatig worden er (binnen de vereniging) 2e handse kunstrolschaatsen te koop aangeboden, hiervoor bestaat ook een speciale facebookpagina. Voor het aanschaffen van nieuwe rolschaatsen is het verstandig om contact op te nemen met Jeanne Janssens of Veronique Geerts zodat de kwaliteit zeker goed is.

Onderhoud rolschaatsen:

De wielen en de kogellagers in de wielen nemen veel vuil op tijdens de training en moeten dus een paar keer per jaar worden schoongemaakt. Mocht je dit niet zelf kunnen, dan kun je de rolschaatsen schoon laten maken door Toon Verbakel tegen een kleine vergoeding. De rolschaatsen kun je op woensdag afgeven aan Jeanne Janssens.
divwielen

Kleding:

Bij het rolschaatsen wordt aangesloten kleding gedragen, zodat de trainster de bewegingen kan volgen die een rijd(st)er maakt. Een sportbroekje of legging en een t-shirt (geen oversized) is al perfect om mee te starten, mocht je verder komen, is een rolschaatspakje aan te raden. Voor de training kan er ook getraind worden in zgn trainingspakjes. Voor een wedstrijd vrijrijden worden meestal speciale kürpakjes aangeschaft. Zowel trainingspakjes als kürpakjes en hoezen kun je (op bestelling) laten maken door Jeanne Janssens. Ook wordt rolschaatskleding tweedehands doorverkocht

Clubuniform:

De clubkleuren van RV Olympia zijn zwart/fel groen. Er is voor RV Olympia speciaal een clubuniform ontworpen in deze kleuren. Een rijdsters dient in het bezit te zijn van een clubuniform als aan een figuurwedsstrijd of showwedstrijd wordt deelgenomen. De uniformen worden tevens gedragen voor officiële openingen van grote wedstrijden, zoals het Nederlands (Show)Kampioenschap. Iedere vereniging heeft zijn/haar eigen clubkleuren en clubuniform.

Het Clubblad:

Het digitale clubblad Olympus komt enkele keren per jaar uit en wordt gemaakt door de redactie. In het clubblad worden nieuwe leden welkom geheten, de verjaardagen van de komende maanden bekend gemaakt, wedstrijdverslaen en het laatste nieuws wordt hierin opgenomen. Er zijn al vele adverteerders die RV Olympia een warm hart toedragen en adverteren in “De Olympus”. Mocht u ook willen adverteren in “De Olympus”, neem dan gerust contact op met de PR- en Sponsorcommissie.