De vereniging

WIE IS ROLSCHAATSVERENIGING OLYMPIA?

Op 1 september 2004 werd Rolschaatsvereniging Olympia opgericht door een aantal zeer ervaren train(st)ers en rijdsters die allen nog steeds bij RV Olympia actief bezig zijn. Vanaf 1 september 2004 werd er op woensdagmiddag gestart met een klein groepje kinderen die de oproep in een regionale blad hadden gelezen. Niet lang daarna werd de groep groter en werden de trainingen uitgebreid naar meerdere dagen. Trainingsdagen voor Olympialeden: op maandagmiddag woensdagmiddag, donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zondagmorgen wordt er getraind in Sporthal De Weijer te Mierlo.

Voordat de vereniging daadwerkelijk opgericht werd, is er door vele enthousiaste mensen hard gewerkt achter de schermen. De vereniging kon, maar kan nog steeds, rekenen op een team van enthousiaste vrijwilligers die het bestuur, trainerscorps en vele diverse commissieleden vertegenwoordigen. De belangrijkste ingrediƫnten van RV Olympia is dat de vereniging de leden het kunstrolschaatsen leert waar gezelligheid en een goede gemoedelijke sfeer hoog in het vaandel staat.

Het belangrijkste evenement van het jaar is de jaarlijkse Kerstshow. Voor deze show wordt het gehele jaar getraind, van de beginners tot en met de zeer ervaren leden, ieder lid traint meerdere shownummers. Zowel de trainsters als de leden ervaren de Kerstshow als een geweldig evenement. Naast het showrijden wordt er ook veel aandacht besteed aan wedstrijdrijden. Dit vergt van zowel de trainsters als leden veel inzet, veelal wordt deze trainingsarbeid beloond door goede resultaten bij zowel regionale als landelijke wedstrijden.

Bij Rolschaatsvereniging Olympia is het mogelijk om zowel op wedstrijdniveau als op recreatief niveau te rolschaatsen.