Showrijden

De tweede discipline van het kunstrolschaatsen is het Showrijden. Er wordt bij showrijden een onderscheid gemaakt tussen NK show- en formatie rijden en de Kerstshow die door alle leden van de vereniging gereden wordt. Showrijden is een discipline waar graag naar gekeken wordt en waar de concurrentie erg hoog is. In tegenstelling tot het kunstrijden, wordt showrijden in groepsverband gereden. Er wordt een thema bedacht en de muziek, de kostuums en de choreografie worden op elkaar afgestemd. Een belangrijk aspect in deze discipline is het woordje “Show”. Het is belangrijk dat de groep een shownummer laat zien en de jury weet te overtuigen van het “verhaal” achter het shownummer. Originaliteit is erg belangrijk in een shownummer en wordt dan ook gewaardeerd door de jury.

In het eerste jaar, net 3 maanden na de oprichting, hebben de trainsters en leden alle moed bij elkaar gesprokkeld en is er op 2e Kerstdag, 26 december 2004, een geweldige kerstshow neergezet. Het jaar erop werd de Kerstshow omgedoopt tot PLUSkerstshow. Plussupermarkt Hans van Aerle uit Mierlo verbond voor 3 jaar zijn naam aan de Kerstshow van RV Olympia. Er werden dit jaar 2 shows gepresenteerd, nog net niet helemaal uitverkocht, maar de Mierlose bevolking kwam in grote getale naar de sporthal. In het derde jaar wist de vereniging 2 geheel uitverkochte zalen te trekken. De Kerstshow was inmiddels een begrip geworden in Mierlo en omstreken. In januari 2007 werd besloten om ook op zaterdagavond een show te geven. Net voor de Kerst stonden ruim 55 leden te popelen om de shows aan het publiek te laten zien. Het resultaat: 1700 bezoekers in drie uitverkochte shows!

In 2008 zal RV Olympia er weer alles aan doen om weer drie nieuwe shows te presenteren. Aan de Kerstshows wordt door alle leden deelgenomen, van jong tot oud en van onervaren tot zeer ervaren. Na 3 jaar is Plussupermarkt Hans van Aerle opnieuw een verbintenis met RV Olympia aangegaan en hiermee is de naam PlusKerstshow opnieuw een feit geworden. De vereniging is reuze trots dat Hans van Aerle van de Plussupermarkt opnieuw onze vereniging steunt.

Zoals geschreven bestaat het showrijden bij RV Olympia uit de Kerstshow en de NK-Show-en formatierijden. Hiervan zijn verslagen gemaakt en ook zijn er vele foto’s van gemaakt.