NK Kwalificatie Dans

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de eerste NK Kwalificatie Dans.

Op zaterdag waren de Tots, Mini en Espoir aan de beurt. 

In de Tots werd als verplichte dans een City Blues gereden en daarna was het voor Olivia, Yvaine, Quirine en Charlotte de tijd om voor de eerste keer hun nieuwe vrije dans te rijden. Super spannend natuurlijk, maar ze stonden allemaal te stralen! Ze hebben alle 4 een mooie dans laten zien met puntjes voor verbetering! 

Lina behaalde in de categorie Mini een 1ste plaats, na de verplichte dansen stond zij al eerste na een zeer sterke Tango en deze plaats wist zij vast te houden met haar vrije dans! Een super prestatie voor Lina. Liz had iets meer moeite met de verplichte dansen maar maakte een mooie come-back met haar vrije dans, waar ze een 5de plaats mee behaalde. Voor Anne-Lynn was het na een korte pauze vooral weer lekker in haar ritme komen. Willemijn zette twee mooie verplichte dansen neer, maar de vrije dans liep niet helemaal lekker. Daniek reed drie nette dansen. Iedereen heeft sinds vorige seizoen weer stappen gemaakt en puntjes om aan te werken om nog beter te worden. 

De klasse Espoir had als verplichte dansen een  Little Wals en een Roller Samba. Voor Suus en Jill liepen de verplichte dansen niet helemaal lekker, gelukkig gingen de vrije dansen alweer een stuk beter en stonden ze weer te stralen!

Op zondag was het de beurt aan Nine, Zoë en Mila om hun Style en Vrije dans te laten zien. Toch altijd weer spannend om aan het begin van een nieuw seizoen deze dansen voor het eerst te rijden. Mila zette van onze meiden de beste Styledans neer en Nine de beste Vrije Dans. De dames zitten dichtbij elkaar en maken het onderling lekker spannend. 

Op zaterdag werden de meiden gecoacht en begeleidt door Veronique, Zoë en Mila ❤️. Op zondag was Veronique als coach aanwezig FB maakte ze haar debuut in het Jury Panel! 

We zijn trots op alle meiden en we gaan lekker verder trainen in aanloop naar het NK eind juni! 

Uitslagen:

Tots: Olivia (7), Yvaine (12), Quirine (13) en Charlotte (15)

Mini: Lina (1), Anne-Lynn (8), Liz (10), Willemijn (12) en Daniek (13)

Espoir: Suus (8) en Jill (9)

Cadet: Nine (4), Zoë (7) en Mila (8)