NK Vrijrijden & Roldansen

Afgelopen weekend was het NK Vrijrijden en Roldansen in Nieuwegein, nadat alle deelneemsters de afgelopen weken nog keihard hadden getraind om de puntjes op de i te zetten was het nu toch echt zover, voor veel van onze wedstrijdleden toch echt de wedstrijd van het jaar.

Vrijrijden

Bij het vrijrijden staan de verschillende sprongen en pirouetten centraal, deze worden gecombineerd met uitdagende passenseries. De sprongen en pirouetten worden steeds moeilijker en rijdsters hebben steeds meer lef nodig in de uitvoering van hun küren.

Op vrijdag mochten onze Espoirs Noa en Sofie het spits afbijten met hun korte kür. Ze reden allebei een nette korte kür. Sofie stond na de eerste dag 1ste en Noa 3de. Met goede moed om allebei op het podium te eindigen begonnen Noa en Sofie aan hun lange kür op de zaterdag. Ze reden allebei een mooie kür maar konden hun positie niet vasthouden. Sofie eindigde als tweede en Noa als 4de. Sofie mocht een prachtige zilveren medaille mee naar huis nemen, een uitstekend resultaat!

Op zaterdag was het de beurt van de Totsen en de Mini’s, in beide leeftijdsgroepen rijden veel rijdsters op een hoog niveau. Ook Olympia is in deze categorieën goed vertegenwoordigt met 2 rijdsters bij de Tots en maar liefst 7 bij de Mini’s.

Olivia reed een mooie kür en eindigde op de 5de plaats. Ook Yvaine (9de) en Charlotte (10de) reden allebei een nette kür.

Bij de mini’s mocht Liz als eerste rijdster het spits afbijten. Ze reed supergoed en behaalde een mooie 6de plaats, haar beste prestatie van dit seizoen. Ook Lina (9), Isis (10), Willemijn (11), Feline (13), Daniek (14) en Anne-Lynn (15de) reden een nette kür, niet alles lukte even goed, maar iedereen is weer heel gemotiveerd om volgend jaar weer een volgende stap te zetten en weer nieuwe dingen te leren.

Tenslotte reed Nine op zaterdag haar korte kür, hier zette ze haar beste prestatie van het seizoen neer. Na de korte kür stond ze dan ook derde. Op zondag reed ze haar lange kür, het was erg spannend maar helaas kwam Nine net te kort voor het podium en eindigde ze op de 4de plaats.

Dansen

Bij het dansen wordt altijd begonnen met de verplichte dansen of met een Style dans. Deze werden op vrijdag- en zaterdag gereden. Bij de verplichte dansen is de uitdaging om de verplichte elementen op de juiste manier en op de telling uit te voeren. Iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen verplichte dansen en elementen en deze worden steeds lastiger.

Op zondag werden alle vrije dansen gereden. Onze Espoir Jill & Suus mochten in de ochtend het spits afbijten. Jill reed beter op haar verplichte dansen dan in de kwalificaties en ook zette ze een nette vrije dans neer. Ze werd uiteindelijk 6de in het eindklassement. Suus reed een hele nette Roller Samba, bij de Little Waltz ging het iets minder. Suus straalde op haar vrije dans maar was zelf niet helemaal tevreden, ze eindige uiteindelijk op de 9de plaats.

Daarna waren onze jongste rijdsters van de Tots aan de beurt voor hun vrije dans. Olivia reed op de zaterdag geen lekkere blues, maar zette op zondag wel een hele mooie vrije dans neer en klom daarmee flink in het eindklassement en werd 8ste. Yvaine had op zaterdag een zeer goede blues neergezet en stond eerste in het klassement na de eerste dag, super spannend natuurlijk. Jammer genoeg ging haar vrije dans niet helemaal lekker. Uiteindelijk werd ze 9de in het eindklassement.

Quirine (14de) & Charlotte (15de) genoten van hun deelname aan het NK en zetten allebei een nette verplichte en vrije dans neer.

Daarna waren onze Mini’s aan de beurt:

Lina viel zaterdag bij haar sterkste verplichte dans (de tango) hierdoor werd het voor haar erg lastig om een hoge notering in het eindklassement te behalen. Ze zetten zondag een hele nette vrije dans neer en werd uiteindelijk 7de in het eindklassement. Willemijn had een beetje een wisselvallig seizoen waarbij haar vrije dans niet altijd lekker liep, tijdens het NK zette ze haar beste vrije dans van het seizoen neer en werd uiteindelijk 9de in het eindklassement, Voor Liz zijn de verplichte dansen altijd een uitdaging, exact op de telling rijden is echt heel lastig, gelukkig is Liz haar vrije dans erg goed en maakte ze een flinke sprong in het klassement en werd uiteindelijk 9de. Daniek zette tijdens het NK twee nette verplichte dansen neer en reed in haar vrije dans ook netjes ze werd uiteindelijke 13de. Anne-Lynn reed het hele weekend niet echt lekker en werd uiteindelijk 14de, hopelijk kan ze volgend seizoen weer lekker rijden en laten zien wat ze in zich heeft.

Als laatste waren Nine en Mila aan de beurt. Mila haar styledans kwam op vrijdag niet lekker uit de verf, maar bij haar vrije dans spetterde het plezier eraf. Mila werd knap 4de in het eindklassement. Nine stond na de styledans op de 3de plaats en hoopte dit jaar op het podium te eindigen, waar haar vrije dans bij de voorgaande wedstrijden vaak heel goed ging, ging het nu helaas iets minder. Uiteindelijk werd Nine 5de in het eindklassement.

Selecties

Als kers op de taart werden de selecties voor de verschillende internationale wedstrijden bekend gemaakt.

Geselecteerd voor de Interland Vrijrijden in Nederland: Nine

Geselecteerd voor Hettange (Dans): Nine, Mila & Yvaine

Reserve voor Hettange (Dans): Lina

Reserve voor Europacup: Nine (dans en vrijrijden) & Mila (dans)

Iedereen die geselecteerd is voor de internationale wedstrijden we zijn super trots op jullie!!